Njemačka

Krizmano 117-ero Hrvata u Frankfurtu. Pogledajte predivne fotografije s tog događaja

10. lipnja 2024. u 9:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

U subotu na spomendan Bezgrešnog Srca Marijinog, biskup sisački mons. dr. Vlado Košić krizmao je 117-ero Hrvata u Frankfurtu.

Prvu svetu pričest u Frankfurtu primilo 67-ero mališana

Prva sveta pričest proslavljena je 1. lipnja u crkvi sv. Ante u Frankfurtu gdje je euharistijsko slavlje predvodio župnik fra Petar Komljenović uz koncelebraciju fra Ante Bilokapića i fra Ignacija Sladoje. Za ovo veliko slavlje 67-ero prvopričesnika pripremala je s. Filipa Smoljo tijekom vjeronaučne godine kako bi djeca dostojno i žarko prvi put primila Krista […]

Biskup je predvodio svečano euharistijsko slavlje u frankfurtskoj katedrali sv. Bartolomeja, u zajedništvu sa župnikom fra Petrom Komljenovićem, župnim vikarima fra Ignacijem Sladojom i fra Antom Bilokapićem, te župnikom Wuppertala fra Kristijanom Šilićem. Fra Ignacije je tijekom prošle vjeronaučne godine pripremao krizmanike za njihov veliki dan.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Na početku svečanog misnog slavlja sve prisutne pozdravio je ceremonijar fra Ignacije, a i sami krizmanici uputili su ocu biskupu posebne riječi dobrodošlice, uz dar buketa cvijeća. Krizmanici su također kroz čitanja, molitve, prigodne tekstove i pjevanje aktivno sudjelovali u svetom misnom slavlju.

Promjena duhovnog asistenta u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt javlja kako je u subotu u njihovoj zajednici fra Ignacije Milan Sladoja preuzeo službu duhovnog asistenta OFS-a. Ovu važnu službu dodijelio mu je provincijski defeinitorij na sastanku održanom u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu. Samim time, dosadašnji duhovnik župnik fra Petar Komljenović razriješen je ove službe te je preuzeo mjesto […]

Njima posebno, a i svim prisutnima, nadahnutom propovijedi obratio se biskup Košić naglasivši važnost ovog sakramenta i prisutnosti Duha Svetoga u životu svakog pojedinca, upozorivši kako je važno da ne zaborave svoje korijene.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Folkloraši nisu samo svojom pojavom u lijepim hrvatskim narodnim nošnjama uljepšali sveukupnu sliku, nego su i pazili da sve prođe u najboljem redu. Župni zbor “Mato Lešćan”, pod vodstvom s. Pavlimire, uveličao je skladnim pjevanjem ovo svečano misno slavlje.

Majčin dan proslavljen i u Frankfurtu

U crkvi sv. Ante u Frankfurtu u subotu 11. svibnja proslavljen je na misi za djecu i Majčin dan. Euharistijsko slavlje predvodio je i prigodnu propovijed održao fra Ignacije Milan Sladoja. Župni dječji zbor pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović uveličao je svojim skladnim pjevanjem svetu misu, a prisutni župljani nagradili su ih velikim pljeskom. Uz […]

“Dao Bog da se ova zapaljena mala iskra Duha Svetoga rasplamsa u srcima naših krizmanika kako bi i dalje rasli u vjeri te ostali vjerni Bogu i Crkvi”, napisali su iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt.

Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt