Washington

Lijepe vijesti iz hrvatske diplomacije: Odlikovan dr. Tomislav Mihaljević, ravnatelj bolnice u Clevelandu

14. studenoga 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Croatian Embassy in Washington D.C.

Dr. sc. Tomislav Mihaljević, izvršni direktor i ravnatelj Klinike Cleveland te glavni izvršni direktor zaklade Morton L. Mandel, odlikovan je u petak Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

U Washingtonu odlikovana Irena Stanić Rašin za doprinos hrvatkoj zajednici u Bostonu

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu u petak je održana prigodna svečanost uručenja odlikovanja Ireni Stanić Rašin „Redom hrvatskog pletera za izniman doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana te očuvanju identiteta hrvatske zajednice u Bostonu”. U govoru prilikom uručenja odlikovanja, veleposlanik Pjer Šimunović istaknuo je značajnu ulogu Stanić Rašin u njegovanju […]

Na prigodnoj svečanosti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu odlikovao ga je veleposlanik Pjer Šimunović koji je u prigodnom govoru istaknuo izniman doprinos dr. Mihaljevića za razvoj medicinske znanosti, humanitarnog djelovanja i promociji ugleda Republike Hrvatske u svijetu te mu zahvalio na nesebičnoj pomoći koju pruža liječnicima i pacijentima iz Hrvatske.

Dr. Mihaljević rođen je 1964. godine u Zagrebu u kojem je 1989. završio Medicinski fakultet, a kako nije dobio stalni posao u Hrvatskoj, otišao je u inozemstvo. Radio je u Austriji i Švicarskoj, da bi se na kraju 1995. preselio u Boston, u Sjedinjene Američke Države.

U američkoj bolnici radio je od 2004. kao kardiokirurg gdje se specijalizirao na operacijama srca. Od 2015. do 2018. godine bio je glavni direktor klinike u Abu Dhabiju.

Predsjednik Milanović odlikovao hrvatske diplomate: Jednom kada odeš, otpadnik si, gotovo

Povelju Republike Hrvatske predsjednik Zoran Milanović danas je uručio Hrvatskom diplomatskom klubu. Udruzi hrvatskih diplomata priznanje je dodijeljeno za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske diplomacije, proučavanju međunarodnih odnosa i vanjske politike Republike Hrvatske, javlja Ured predsjednika. “I drago mi je da se toliko ljudi, nakon toliko godina drži zajedno. To čak nisam ni […]

U Clevelandu je sa svojim timom uspio razviti najveću robotsku kardiokirurgiju na svijetu, što znači da se za razliku od klasične kirurgije kojom se do srca dolazi kroz rez od 25 centimetara na prsnom košu, sada operira kroz rez dugačak samo dva centimetra.