Nikolinje

Mate Bulić pokazao veliko srce u Frankfurtu

5. prosinca 2023. u 15:58

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt u prošlu subotu proslavila je Nikolinje. Župljani, a posebno djeca, dočekali su svog omiljenog sveca u prepunoj dvorani Saalbau u Stadthalle Bergen-Enkheim. Istog dana održan je i koncert Mate Bulića.

Frankfurt: Oproštaj od fra Kristijana Šilića

Ovogodišnju proslavu svetkovine Krista Kralja, koja ujedno označava i kraj crkvene godine, Hrvatska katolička župa Frankfurt započela je svetom misom u subotu navečer i tradicionalnim cjelonoćnim klanjanjem. Vrhunac proslave bilo je svečano euharistijsko slavlje u nedjelju, u prepunoj frankfurtskoj katedrali. Svetu misu predvodio je fra Kristijan Šilić u koncelebraciji sa župnikom fra Petrom Komljenovićem. Za […]

Pozdravnu riječ uputio je župnik fra Petar Komljenović koji je zatim mikrofon prepustio voditeljima programa Betini Mamić-Salviji i Mati Župariću. Uslijedio je uspješan nastup malog, srednjeg i velikog folklora koji su sve prisutne oduševili pjesmama i plesovima iz Bosanske Posavine, Hercegovine i Slavonije, na radost publike, ali i svojih voditeljica Silvije Bosnić i Marijane Krznarić te Anite Bulajić i Lucije Mihaljević.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Igrokaz „Darovi sv. Nikole“ pripremila je pastoralna suradnica časna sestra Filipa Smoljo, a plesnu točku uvježbala je Ana Prevoznik. Igrokaz je ispraćen gromoglasnim pljeskom.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Na poseban način radost su unijeli prvašići i dječji zbor pod ravnanjem časne sestre Pavlimire Šimunović koji su svojim pjesmama razveselili sve prisutne. Zatim je sv. Nikola pomoću folkloraša podijelio darove za svu dobru djecu.

Frankfurt: Hrvatska katolička misija organizirala susret starijih osoba

Hrvatska katolička župa Frankfurt u prošli ponedjeljak u suradnji s Caritasom organizirala je susret starijih osoba. Dražena Brešić, socijalna radnica pri Caritasu i župnik fra Petar Komljenović, kratkim uvodnim riječima pozdravili su prisutne, a zatim su riječ predali s. Pavlimiri Šimunović koja je pipremila kratku meditaciju prigodnu za blagdan Svih Svetih i Dušni dan. Nakon […]

Tijekom večeri, župljani i gosti mogli su se okrijepiti kolačima, slasticama i ostalim ukusnim jelima. Posebno zanimanje izazvala je tombola s vrlo bogatim nagradama. Predivno slavlje nastavljeno je dugo u noć s posebnim gostom Matom Bulićem i grupom Delta. Osim što je svojim hitovima raspjevao, rasplesao i oduševio mnoštvo, pokazao je veliko i velikodušno srce darujući svoj koncert župi u humanitarne svrhe.

Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt