FOTOGALERIJA

Majčin dan u Baden-Badenu, Karlsruheu i Bruchsalu

18. svibnja 2023. u 9:38

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Druge nedjelje u svibnju diljem svijeta obilježen je Majčin dan. Taj važni događaj proslavljen je i u nekim zajednicama Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.

Hrvati u Kölnu na poseban način proslavili Majčin dan

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln u nedjelju je proslavljen Majčin dan. Bilo je vrlo svečano na središnjem slavlju u Minoritenkirche gdje je na kraju mise, kojom je predsjedao župni vikar fra Ivan Režić, upriličen glazbeno-scenski program u kojem je nastupio misijski VIS „Alojzije Stepinac“ i solist Mario Vrdoljak. Izvedene su skladbe “Moja majka”, “Mama, hvala […]

U subotu, pod večernjom misom u crkvi St. Josef u Baden-Badenu, ministrantica Lucija Ćorić uz gitarsku pratnju oca Marina otpjevala je pjesmu posvećenu svojoj majci Ivani, ali i svim majkama svijeta.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Sljedeći dan misijsko pastoralno vijeće zajednice Karlsruhe na čelu s Brunom Vujevićem obradovalo je sve majke u crkvi s jednom ružom koje su podijelili ministranti.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

U zajednici Bruchsal na kraju misnoga slavlja prisutnima se kratko obratila Marija Vasilj, predsjednica misijskog pastoralnog vijeća koja je čestitala i zahvalila majkama. Nakon mise svaka je majka dobila ružu, a ispred crkve organiziran je domjenak za koji se pobrinuo muški dio misijskog vijeća.

FOTOGALERIJA: Proslava Majčina dana u Aalenu i Ulmu

Protekli vikend polaznici Hrvatske nastave u inozemstvu – Koordinacija Ulm proslavili su Majčin dan u Aalenu i Ulmu. Sudjelovali su učenici nastavnih mjesta Aalen, Heidenheim i Ellwangen. Anabela iz Ellwangena bila je voditeljica programa, dok su Karla i Jana odglumile razgovor Boga i anđela o stvaranju majke. Predškolke Enna, Rita, Lea i Samantha recitirale su […]

Hrvatska katolička misija Mittelbaden
Hrvatska katolička misija Mittelbaden