Svetkovina Krista Kralja

Frankfurt: Oproštaj od fra Kristijana Šilića

1. prosinca 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Ovogodišnju proslavu svetkovine Krista Kralja, koja ujedno označava i kraj crkvene godine, Hrvatska katolička župa Frankfurt započela je svetom misom u subotu navečer i tradicionalnim cjelonoćnim klanjanjem.

Frankfurt: Hrvatska katolička misija organizirala susret starijih osoba

Hrvatska katolička župa Frankfurt u prošli ponedjeljak u suradnji s Caritasom organizirala je susret starijih osoba. Dražena Brešić, socijalna radnica pri Caritasu i župnik fra Petar Komljenović, kratkim uvodnim riječima pozdravili su prisutne, a zatim su riječ predali s. Pavlimiri Šimunović koja je pipremila kratku meditaciju prigodnu za blagdan Svih Svetih i Dušni dan. Nakon […]

Vrhunac proslave bilo je svečano euharistijsko slavlje u nedjelju, u prepunoj frankfurtskoj katedrali. Svetu misu predvodio je fra Kristijan Šilić u koncelebraciji sa župnikom fra Petrom Komljenovićem. Za fra Kristijana je to ujedno bila i oproštajna misa nakon šest godina koje je proveo kao župni vikar u HKŽ-u Frankfurt. On sada preuzima novu službu župnika u Hrvatskoj katoličkoj misiji Wuppertal.

U nadahnutoj propovijedi fra Kristijan je naglasio da ćemo jednom svi doći pred sud velikog Kralja, Isusa Krista, koji ne gleda na titule, nego na naša srca i djela ljubavi koja ćemo donijeti pred Njega.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Mješoviti zbor “Mato Lešćan”, pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović, svojim skladnim pjevanjem uveličao je sveto misno slavlje.

Nakon svete mise u župnim prostorijama upriličen je tradicionalni ručak u čast svete Cecilije, zaštitnice glazbenika, poglavito za članove zbora, ali i druge aktivne župljane.

Izabrano novo vijeće u mjesnom bratstvu Hrvatske katoličke župe Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt javlja kako je sinoć u prostorijama njihovog katoličkog centra održan redovni izborni kapitul bratstva Franjevačkog svjetovnog reda. Kapitulom je predsjedao područni ministar Joachim Kessler, tajnica područnog bratstva Sabine Kessler, uz prisustvo mjesnog duhovnog asistenta fra Petra Komljenovića i patera Anile iz župe Liebfrauen, kojeg je područni duhovni asistent pater Jürgen delegirao, […]

Gospođa Betina Mamić-Salvia biranim riječima zahvalila je u ime članova zbora župniku fra Petru Komljenoviću na svekolikoj potpori u radu, a fra Kristijanu je uručila prigodni poklon u znak zahvalnosti za njegov trud tijekom ovih godina. Uz ukusnu hranu, ugodno druženje i neizostavnu pjesmu, poslijepodnevni sati brzo su prošli.