Grude i Široki Brijeg

Milas u radnom posjetu BiH: Ovim projektom općina Grude pokazuje da postaje sredina po mjeri čovjeka

4. rujna 2021. u 8:34

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u četvrtak i petak boravio je u županiji Zapadnohercegovačkoj. Posjetio je Grude i Široki Brijeg te održao sastanak s predsjednicima vlada, gradonačelnicima i načelnicima u BiH.

Za programe i projekte hrvatskoj dijaspori na raspolaganju 3,5 milijuna kuna. Evo tko se i kako može prijaviti

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva za ostvarenje financijske potpore u 2021. godini. Sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Ured od 2012. godine provodi Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu koji je 2018. unaprijeđen donošenjem novog internog pravnog […]

Radni posjet državni tajnik Milas započeo je na gradilištu Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u Sovićima, u općini Grude, čiji je projekt izgradnje započeo prošle godine. U Edukacijsko-rehabilitacijskom centru za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju provodit će se individualne i grupne terapije za ukupno 145 djece. U sklopu Centra svakodnevno će se održavati i radionice za osobe s invaliditetom koje su završile osnovnu i srednju školu, kroz koje će korisnici imati priliku za druženje, učenje, usavršavanje motorike, kreativno izražavanje i kvalitetno provođenje vremena.

“Ovim projektom općina Grude pokazuje da postaje sredina po mjeri čovjeka, sredina u kojoj je zadovoljstvo živjeti i stvarati te predstavlja značajan iskorak prema poboljšaju sveukupne skrbi za najpotrebitije u našem društvu”, istaknuo je državni tajnik nakon sastanka održanog povodom početka radova, koji su sufinancirani sredstvima Vlade Republike Hrvatske.

Drugoga dana radnoga posjeta Milas je boravio u Širokom Brijegu gdje je posjetio Franjevački samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije. Domaćin susreta bio je gvardijan Ivan Marić.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Državni tajnik sudjelovao je na sastanku s predsjednicima županijskih Vlada, gradonačelnicima i načelnicima, na kojem se razgovaralo o projektima koji su u tijeku i prioritetima važnima za opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Milas osudio napad na Hrvate u Subotici: Očekujem zaštitu hrvatske manjine od strane institucija

Hrvatskom nacionalnom vijeću u Republici Srbiji u srijedu je prijavljen novi napad na pripadnike hrvatske zajednice u toj zemlji, dok su u petak upućene prijetnje predsjedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori. Dijaspora.hr na jednom mjestu donosi sve reakcije iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a vezane uz navedene slučajeve… No, krenimo redom. Prvi napad […]

“Mislim da svi načelnici, gradonačelnici i predsjednici vlada imaju što reći za jedan takav dokument koji će sigurno omogućiti i suvremenije i jednostavnije oblike suradnje na dobrobit svih ljudi ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i svih Hrvata koji žive diljem svijeta”, naglasio je Milas, na temu provedbe nacionalnog plana suradnje, koji bi trebao pružiti potporu programima i projektima Hrvata u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske