Do 1. listopada 2021.

Za programe i projekte hrvatskoj dijaspori na raspolaganju 3,5 milijuna kuna. Evo tko se i kako može prijaviti

2. rujna 2021. u 10:22

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva za ostvarenje financijske potpore u 2021. godini.

Hrvati u Torontu prikupili više od 12 tisuća dolara za svoj park Father Kamber

Mladen Horvat, župnik župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi, napisao je pismo u kojem se zahvaljuje svim vjernicima i svećeništvu na organizaciji Velike Gospe. Njegove dojmove prenosimo u cijelosti… “Naš župni blagdan Veliku Gospu ove smo godine ponovno proslavili u Župnom parku Father Kamber u Mississaugi. Najljepše zahvaljujem svima vama koji ste […]

Sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Ured od 2012. godine provodi Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu koji je 2018. unaprijeđen donošenjem novog internog pravnog akta – Pravila o uvjetima i postupku za dodjelu financijske potpore programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama.

Navedenim Pravilima otvorena je mogućnost za prijavu programa/projekata hrvatskom iseljeništvu iz svih europskih i prekomorskih zemalja u kojima djeluju zajednice hrvatskog iseljeništva (ukupno 29 država) te su jasno utvrđeni uvjeti, kriteriji i postupci za dodjelu i korištenje sredstava.

Dodijeljeno 250 stipendija za učenje hrvatskog jezika u domovini

Objavljena je konačna Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i Prijedlog bodovne liste desetero kandidata za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika. REZULTATI: Učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2021./22. S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja […]

Na Natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) koje su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve, a nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske ili pravnim poretkom matične države, i upisane su u registar ili drugu odgovarajuću evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Natječajna dokumentacija dostavlja se preporučeno poštom, elektroničkom poštom ili neposrednom predajom dokumentacije na adrese veleposlanstava nadležnih za državu na koju se odnosi Javni natječaj.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Javnog natječaja na službenim mrežnim stranicama nadležnih veleposlanstava Republike Hrvatske, odnosno Ureda i traje 30 dana od dana objave, zaključno do 1. listopada 2021. godine.

Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja je 3,5 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5 tisuća kuna, a najveći iznos 80 tisuća kuna.

Milas razočaran preimenovanjem kotorskoga bazena: Tom odlukom vrijeđaju se osjećaji svih Hrvata

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osudilo je odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru imenom “Zoran Džimi Gopčević”, po čuvaru zloglasnog logora Morinj 1991. koji je ujedno bio jedan od najboljih crnogorskih vaterpolista svih vremena. “Krajnje je neprihvatljivo da se javni objekt naziva po imenu čuvara zloglasnog logora. Takva odluka nije u […]

Dodatne informacije mogu se dobiti ovdje ili na brojevima telefona: +3851/6444-691, +3851/6444-669 ili na e-mail adresi: iseljenistvo-projekti@hrvatiizvanrh.hr.