Rim

Ministar Grlić Radman, ministrica Brnjac i zastupnica Petir posjetili Zavod sv. Jeronima

11. studenoga 2022. u 8:33

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Papinski hrvatski Zavod svetog Jeronima

U sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici prigodom 30. obljetnice diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice, jučer su ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te saborska zastupnica Marijana Petir posjetili i Papinski hrvatski Zavod svetog Jeronima te su u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima sudjelovali na svetoj misi.

Duhovna obnova Zavoda sv. Jeronima u Sacrofanu

U subotu na spomendan sv. Ivana Pavla II., svećenici, časne sestre i djelatnice Zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom Markom Đurinom, prisustvovali su redovitoj mjesečnoj duhovnoj obnovi u duhovnom centru “Fraterna Domus” u mjestu Sacrofano nedaleko od Rima. Predvoditelj je bio duhovnik Zavoda p. Alan Modrić. Prigodni nagovor kojim je započela duhovna obnova naslovio je […]

Misno slavlje predvodio je mons. Janusz Blachowiak, savjetnik nuncijature na službi u Sekciji za odnose s državama i međunarodnim organizacijama u Državnom Tajništvu Svete Stolice.

Papinski hrvatski Zavod svetog Jeronima

Delegaciju je dočekao i pozdravio rektor Zavoda i crkve sv. Jeronima Marko Đurin koji je ukratko protumačio povijest crkve i Zavoda sv. Jeronima.

U pratnji ministra bila je otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Tea Zupičić te drugi članovi delegacije i diplomatski djelatnici.

Predsjednik Milanović radostan zbog posjeta Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima

U sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici i papi Franji, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je jučer i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu. U pozdravnom govoru rektor Zavoda Marko Đurin zaželio je srdačnu dobrodošlicu predsjedniku i njegovoj pratnji te izrazio radost da ga može pozdraviti u najstarijoj hrvatskoj instituciji izvan granica Republike Hrvatske, […]

Pohod ministra Grlića Radmana dogodio se u okviru njegovog službenog posjeta Svetoj Stolici tijekom kojega je najprije u srijedu ujutro sudjelovao na audijenciji sa Svetim Ocem s kojim se poslije audijencije i susreo. Zatim se u Vatikanu održao sastanak s tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, a nakon Zavoda održan je i susret s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom, javlja Papinski hrvatski Zavod svetog Jeronima.

Papinski hrvatski Zavod svetog Jeronima