Mississauga

Ministar Grlić Radman obećao potporu Hrvatima u Kanadi

22. studenoga 2021. u 0:02

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Gordan Grlić Radman/Facebook

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u nedjelju s članovima hrvatske zajednice u Mississaugi. U svom obraćanju naglasio je važnu ulogu hrvatskih župa u očuvanju i njegovanju hrvatskog nacionalnog identiteta – jezika, kulture i tradicije.

Ministar Grlić Radman s Hrvatima u Hamiltonu: Ovdje ste utkali neizbrisiv trag hrvatske kulture, tradicije, jezika, pjesme, plesova i hrane

Sudjelovanjem na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje s hrvatskom zajednicom u Hamiltonu, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman započeo je u četvrtak svoj posjet Kanadi. “Danas se prisjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje – mjesta koje smo ponovno izgradili, i žrtava Domovinskog rata, u […]

Župu Hrvatskih mučenika u Mississaugi istaknuo je kao jedan od najboljih primjera privrženosti očuvanju i promicanju nacionalne svijesti i povezanosti s domovinom.

Gordan Grlić Radman/Facebook

„Osobita mi je čast biti danas ovdje s vama u Mississaugi, jednoj od najznačajnijih i najvećih hrvatskih župa i zajednica na sjeveroameričkom kontinentu“, rekao je ministar, istaknuvši kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti kroz rad Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Veleposlanstva RH u Ottawi i Generalnog konzulata RH u Mississaugi, podupirati hrvatsku zajednicu u Kanadi provođenjem programa financiranja projekata, učenja hrvatskog jezika, stipendiranja studenata te potpore nakladničkim djelatnostima.

Gordan Grlić Radman/Facebook

„Nastavit ćemo podupirati projekte u svrhu očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Hrvatske i Kanade“, naglasio je.

Ministar Grlić Radman u Bugarskoj, Nebojša Koharović predao vjerodajnice u Singapuru

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravio je danas u službenom posjetu Republici Bugarskoj, gdje se susreo s tamošnjim ministrom vanjskih poslova Svetlanom Stoevim. Ministar je istaknuo izvrsne odnose Hrvatske i Bugarske, čvrsto usidrene na europskim vrijednostima, kao i bliskoj kulturnoj baštini te zajedničkim interesima u Europskoj uniji. Ministri su razmijenili mišljenja o […]

Ministar je zatim zahvalio na kontinuiranoj potpori koju hrvatska zajednica u Kanadi pruža Hrvatskoj od vremena Domovinskog rata do nedavnog potresa u Petrinji, nakon kojeg je najveća donacija prikupljena upravo na inicijativu pripadnika hrvatske zajednice u Mississaugi. Također je istaknuo važnu ulogu hrvatske zajednice u jačanju vrlo dobrih odnosa Hrvatske i Kanade.