Ružići

Mlada misa fra Alojzija Slavka Anđelića

1. kolovoza 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: grude-online.info

U nedjelju 16. srpnja u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima fra Alojzije Slavko Anđelić proslavio je svoju mladu misu. Za mladomisničko geslo uzeo je “Deus caritas est“ – “Bog je ljubav”.

Na kraju misnog slavlja čestitali su župnik fra Tomislav Jelić i provincijal fra Jozo Grbeš. Nekoliko prigodnih riječi uputio je i mladomisnik, zahvalivši svima onima koji su bili potpora u njegovom putu, kao i okupljenom vjernom puku.

Fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić zaređeni za svećenike: Bit će teških zadaća, teških odluka, teških ljudi…

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić na svetkovinu sv. Petra i Pavla u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru predvodio je euharistiju na kojoj je zaredio šestoricu novih svećenika. Petorica svećenika zaređena su za Hercegovačku franjevačku provinciju: fra Ivan Crnogorac, fra Fran Ćorić, fra Marin Mikulić, fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić te jedan za […]

Svojim pjevanjem misno slavlje uveličali su članovi župnog zbora iz Ružića, a propovijedao je fra Antonio Musa. Fra Alojzije Slavko Anđelić posljednje tri godine proveo je na studiju u Chicagu.