Posjet za pamćenje

Mladi Hrvati iz Göppingena, Geislingena i Karlsruhea posjetili zagrebačku katedralu

19. rujna 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Mladi iz Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena sa svojim župnikom fra Ivicom Jurišićem te mladi iz Hrvatske katoličke misije Karlsruhe pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rupčića na putu prema Bjelovaru na Susret hrvatske katoličke mladeži u petak su posjetili zagrebačku katedralu.

Prvopričesnici i krizmanici iz Göppingena i Geislingena pripremili darove za djecu Petrinje

Ovih dana u Göppingenu i Geislingenu predstavili su se kandidati za krizmu, njih čak 63. Molitvom vjernika i drugim prigodnim molitvama sudjelovali su na misnom slavlju. U prinosu darova donijeli su vrećice sv. Martina u koje su stavili svoja iznenađenja za djecu iz Petrinje… “Darove, zajedno s darovima kandidata za svetu pričest, poslat ćemo u […]

Pedesetak mladih pred zagrebačkom prvostolnicom dočekao je rektor katedrale mons. Zlatko Koren koji im je omogućio posjet u potresu ranjenoj katedrali.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Na grobu bl. Alojzija Stepinca kratku molitvu predvodio je fra Ivica Jurišić. U bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, mons. Koren mladima je ukratko predstavio povijest katedrale, s naglaskom na značaj koji ima za vjernike grada Zagreba, i uopće za vjernike Hrvate.

Nekima je posebno drago bilo vidjeti u prostoru koji je minimalistički uređen s dijelom inventara katedrale, sliku sv. Leopolda Bogdana Mandića koja je također prenesena iz katedrale.

Okupljeni prvi put nakon dvije godine proslavili svog zaštitnika

Vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina u Göppingenu blagdan svoga zaštitnika proslavili su svečanom misom koju je u crkvi Christkönig u nedjelju predvodio fra Ivica Jurišić, voditelj Zajednice i član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, javlja IKA. U ulaznoj procesiji uz ministrante, relikviju su u crkvu unijeli članovi kulturne udruge Matica Hrvatska predvođeni predsjednikom Jozom […]

Na kraju susreta u bogoslužnom prostoru, mladi su otpjevali pjesmu „Kriste u Tvoje ime“.