Sastanak

Nadaju se boljoj povezanosti Hrvata u Bavarskoj

30. siječnja 2022. u 23:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Würzburg

Hrvatsku katoličku misiju Würzburg posjetio je generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu Vladimir Duvnjak, u pratnji konzulice Sonje Lovrek Velkov.

Hrvati u Würzburgu na molitvi za Vukovar i Škabrnju

Hrvati u njemačkom gradu Würzburgu okupili su se u četvrtak na molitvi za Vukovar i Škabrnju, javlja IKA. Zapalivši svijeće podno murala posvećenog hrvatskim vojnicima iz Tridesetogodišnjeg rata u ulici Kroatengasse, vjernici su izmolili krunicu Blažene Djevice Marije, nakon čega je župnik Hrvatske katoličke misije Würzburg fra Ivan Penava izmolio odrješenje za sve žrtve Domovinskog […]

Sa župnikom fra Ivanom Penavom razgovarali su o nastavku programa hrvatske dopunske nastave u prostorijama misije, o potrebama hrvatskih državljana koji žive u Biskupiji Würzburg te o kulturnim programima hrvatskog konzulata u Münchenu.

Premda od glavnog grada Bavarske do HKM-a u Frankenu ima 280 kilometara i prolazi se većim središtima poput Regensburga i Nürnberga, u misiji se nadaju da će taj posjet pokrenuti veću povezanost među Hrvatima u Bavarskoj.

“Mnogo je prostora za suradnju i međusobno obogaćivanje, kao i za upoznavanje njemačke zajednice s hrvatskim tradicijama”, javljaju iz Hrvatske katoličke misije Würzburg.

Hodočašće vjernika Hrvatske katoličke misije Würzburg

Vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg hodočastili su u subotu 23. listopada u svetište Majke Božje u Schönau pokraj Gemünde am Main, javlja IKA. Vjernike i župnika misije fra Ivana Penavu u drevnoj cistercitskoj, a sada franjevačkoj crkvi, dočekao je domaćin fra Paul Maria Klug, član franjevačkog samostana. Kroz polusatni obilazak samostana hodočasnici su se upoznali […]

Iz ove hrvatske katoličke misije zahvaljuju se na posjeti, razmjeni mišljenja i mnogim prijedlozima koji će, kako tvrde, obogatiti i povezati sve Hrvate u Njemačkoj.