HKŽ Salzburg

Najstarija hrvatska katolička župa u Europi proslavila veliki jubilej

3. listopada 2023. u 8:46

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu u Austriji svetom misom svečano je u nedjelju 1. listopada proslavila i Bogu zahvalila na 75. godišnjici župe. Misno slavlje predslavio je dr. sc. fra Mario Knezović, župnik iz Kočerina u Bosni i Hercegovini.

Hrvatima u Salzburgu predstavljene dvije zanimljive knjige

U dvorani Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu u petak su promovirane knjige „Kad dodirneš dno“ i „Mala Dolores“, autora Josipa Tripovića iz Herceg Novog. Program promocije vodila je nastavnica Mirjana Kukavica koja je sa svojim kolegama, nastavnicima Hrvatske dopunske škole u Salzburgu, Katom Jelušić i Ivanom Vincetićem, bila i organizator ove promocije. […]

U svojoj propovijedi fra Mario je tumačeći evanđelje potaknuo vjernike na istinsku autentičnost u svjedočenju vlastite vjere, naglasivši kako nitko ne može nakon današnjeg slavlja ostati isti. Propovijed je zaključio citatom bl. Alojzija Stepinca u kojem blaženik ističe kako našem vremenu trebaju heroji ljubavi, a to herojstvo, kako je zaključio fra Mario, počinje od sasvim jednostavnih aktivnosti i službi u vlastitoj župi i zajednici.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

U ime salzburškog nadbiskupa svetoj misi je prisustvovao mag. Harald Mattel, biskupski vikar za djecu i mlade. Svetoj misi prisustvovali su i predstavnici svjetovnih vlasti, tako se okupljenim vjernicima obratio Daniel Glunčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji, Florian Kreibich, u ime gradonačelnika Grada Salzburga te mag. Karl Zallinger u ime Wilfrieda Haslauera.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg