Župa sv. Jeronima

Nakon 16 godina fra Ivica Majstorović odlazi iz Chicaga

28. studenoga 2022. u 5:07

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Župa sv. Jeronima u Chicagu u nedjelju se oprostila od svoga dosadašnjeg župnika fra Ivice Majstorovića koji odlazi na novu službu u Kanadu.

Oproštaj s fra Jozom Grubišićem: Zauvijek ćeš biti naš voljeni svećenik

Hrvati u Londonu (Kanada) u nedjelju su se oprostili sa župnikom fra Jozom Grubišićem koji se nakon 47 godina boravka u Americi i Kanadi vraća u domovinu. Bio je najdugovječniji svećenik u svetom Leopoldu Mandiću. Fra Jozo Grubišić rođen je 20. veljače 1949. u Sovićima u Hercegovini. Gimnaziju je završio u Splitu, a Franjevačkom redu […]

Fra Ivica je u Chicagu šest godina vodio hrvatsku katoličku misiju blaženog Alojzija Stepinca, a zatim je još deset godina služio kao župnik hrvatske župe sv. Jeronima.

Na svetoj misi koju je u crkvi sv. Jeronima predslavio upravo fra Ivica okupilo se mnoštvo hrvatskih katolika iz Chicaga. U koncelebraciji su bili fra Marko Puljić, kustos hrvatskih franjevaca za Ameriku i Kanadu, fra Antonio Musa, novi župnik hrvatske župe sv. Jeronima, fra Gabrijel Škibola, župni vikar te još nekoliko svećenika. Na svetoj misi bila je i Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu.

Ivan Ril

Na kraju svete mise prisutnima su se obratili kustos fra Marko Puljić i novi župnik fra Antonio Musa koji je fra Ivici zahvalio na svemu što je učinio tijekom svojih 16 godina svećeničkog služenja među Hrvatima Chicaga. U ime župe, fra Ivici je na dar uručen križ koji će ga podsjećati na Chicago. Na koncu je nekoliko riječi uputio i fra Ivica, zahvalivši svima na ljubavi koju su iskazivali svojoj zajednici, župi, fratrima i njemu osobno kroz sve ovo vrijeme.

Oproštaj od fra Joze Grbeša

Fra Jozo Grbeš, dosadašnji kustos hrvatskih franjevaca u Americi i Kanadi, izabran je 26. travnja za provincijala hercegovačkih franjevaca! Fra Jozo će krajem ovog mjeseca napustiti Chicago, a Župa sv. Jeronima priprema mu oproštaj… “Kao najveća hrvatska župa u Chicagu, želimo mu reći: hvala i doviđenja”, javljaju iz ove hrvatske župe, u koju je fra […]

Nakon svete mise stotine vjernika okupilo se u dvorani na zajedničkom druženju. Fra Ivica već ovoga tjedna polazi u London, u hrvatsku župu sv. Leopolda Bogdana Mandića kako bi preuzeo službu župnika od fra Joze Grubišića koji polazi u mirovinu u domovinu. Neka im obojici bude s Božjim blagoslovom!