Hrvati ZAjedno

Novi projekt HNV-a, Katoličke crkve i donatora

8. studenoga 2021. u 9:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbij

Još jedan od ključnih strateških projekata koje Hrvatsko nacionalno vijeće ostvaruje s Katoličkom crkvom i donatorima je na pomolu.

Pozdravljena objava digitalnog narativa o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini jedina je politička stranka Hrvata u Republici Srbiji koja od osnutka, bez obzira na cijenu, jasno govori i o zločinima nad ovdašnjim Hrvatima, za razliku od onih Hrvata koji se političkim temama bave prigodničarski i infantilno, uz nerazumljivu potporu hrvatske diplomacije u Srbiji. Utemeljeni takvim ideološkim sadržajima, dužni smo pozdraviti […]

Riječ je o projektu zacrtanom Platformom „Hrvati ZAjedno“ – osnivanje Rekreacijsko-edukacijskog centra u Baču, čija se ideja rodila u razgovoru sa subotičkim biskupom Slavkom Večerinom, a dio njene realizacije započeo je zahvaljujući dobrotvorima, ovog puta Suverenom Malteškom redu u Beogradu.

Nakon izrade elaborata u kojem se predviđa obnova župnih prostorija i dvorišta Rimokatoličke župe sv. Pavla Apostola u Baču, upućena je zamolba Ambasadi Suverenog Malteškog reda u Beogradu u ime kojih je Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar ideju prezentirao na sastanku u Milanu na dan Svetog Karla.

Ambasador Alberto di Luka dočekao je Beogradskog nadbiskupa zajedno s Milanskim nadbiskupom monsinjorom Delpinijem, kao i diplomatima Ambasade Malteškog reda u Srbiji te su razmijenili mišljenja oko operativnih procedura koje se tiču zamolbe „Make a WISH” – izgradnje sportskog terena u Baču.

HNV u Republici Srbiji: Predložite istaknute članove zajednice u 2021.

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji objavilo je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja u 2021. godini. Poziv se upućuje za dodjelu sljedećih kategorija: priznanje „Ban Josip Jelačić“ za društveni rad u hrvatskoj zajednici priznanje „Dr. Josip Andrić“ za doprinos hrvatskoj kulturi priznanje „Pajo Kujundžić“ za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku Uz obrazloženi […]

Uskoro će projekt biti predstavljen svima, a odlučeno je da na proljeće bude organizirana dobrotvorna večera u Milanu, kako bi se podržala ova inicijativa, javlja Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji.