Deggingen

Obitelj Grigić iz Kuchena u marijansko svetište Ave Maria dolazi od 1976.

6. lipnja 2022. u 21:40

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Vjernici hrvatskih katoličkih zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena i bl. Jakova Zadranina iz Göppingena hodočastili su na Duhovski ponedjeljak u marijansko svetište Ave Maria u Deggingenu.

Prvopričesnici i krizmanici iz Göppingena i Geislingena pripremili darove za djecu Petrinje

Ovih dana u Göppingenu i Geislingenu predstavili su se kandidati za krizmu, njih čak 63. Molitvom vjernika i drugim prigodnim molitvama sudjelovali su na misnom slavlju. U prinosu darova donijeli su vrećice sv. Martina u koje su stavili svoja iznenađenja za djecu iz Petrinje… “Darove, zajedno s darovima kandidata za svetu pričest, poslat ćemo u […]

Na hodočašću su se isticali krizmanici i ministranti te obitelji s djecom. Dio vjernika prema odredištu se uputio u jutarnjim satima pješice i biciklima, a među njima je bilo i onih koji dolaze od prvog hodočašća, održanog 6. lipnja 1976. godine. To su Mato i Marica Grigić iz Kuchena.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Hodočašću se pridružila i jedna slovenska obitelj iz Donzdorfa. Program je započeo pobožnošću Križnog puta koji je predvodio vlč. Vilim Koretić, voditelj Hrvatskih katoličkih zajednica Aalen i Heidenheim.

Okupljeni prvi put nakon dvije godine proslavili svog zaštitnika

Vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina u Göppingenu blagdan svoga zaštitnika proslavili su svečanom misom koju je u crkvi Christkönig u nedjelju predvodio fra Ivica Jurišić, voditelj Zajednice i član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, javlja IKA. U ulaznoj procesiji uz ministrante, relikviju su u crkvu unijeli članovi kulturne udruge Matica Hrvatska predvođeni predsjednikom Jozom […]

Svečanu misu predvodio je fra Ivica Jurišić, voditelj Hrvatskih katoličkih zajednica Göppingen-Geislingen i član Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Pozdravnu riječ vjernicima uputio je rektor Hans Georg Schmolke, a propovijedao je vlč. Koretić. Ovogodišnji krizmanici sudjelovali su u prinosu darova, dok su pjevali zborovi iz Göppingena i Geislingena.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen
Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen
Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen