Do 250 stipendija

Objavljena bodovna lista kandidata za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika

21. srpnja 2021. u 12:48

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2021./22, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje do 250 stipendija za akademsku godinu 2021./22.

Živite izvan domovine i želite studirati u Vukovaru? Evo koji su uvjeti i kako se možete prijaviti

Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru prvo je veleučilište u Republici Hrvatskoj koje je dobilo suglasnost Ministarstava znanosti i obrazovanja za upis studenata Hrvata izvan domovine. Sukladno sporazumu sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, vukovarsko veleučilište i ove je godine dobilo kvote za sve studijske programe i već ima upisanih dvoje mladih iz […]

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije utvrđen je sukladno uvjetima i kriterijima propisanim točkom 3. Javnog poziva, odnosno temeljem ukupnog broja ostvarenih bodova.

Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 14. svibnja do 14. lipnja 2021., u propisanom je roku zaprimljeno 340 prijava uredno predanih u elektronički sustav.

Po dovršetku obrade prijava, Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2021./22. među navedenim prijavama utvrdilo je 255 potpunih prijava.

Stipendija uključuje trošak tečaja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka ili Osijek), subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno, djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno u iznosu od 400 kuna mjesečno koja se isplaćuje svim korisnicima stipendije koji su uspješno završili upisani semestar.

Dostupne su stipendije za učenje hrvatskog jezika u domovini. Evo koji su uvjeti za prijavu

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika. Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i […]

Broj raspoloživih mjesta u studentskim domovima u Republici Hrvatskoj je ograničen (Zagreb 50 mjesta, Split 20 mjesta, Rijeka 5 mjesta, Osijek 5 mjesta) te ih odobrava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odnosno nadležni studentski centar, a prednost pri dobivanju smještaja u studentskim domovima imaju dobitnici stipendije s većim brojem ostvarenih bodova i mlađi od 36 godina.

Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2021./22. objavit će se po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Imajući u vidu ograničenu mogućnost kretanja i putovanja, kao i epidemiološke mjere slijedom nastanka i širenja koronavirusa COVID-19, pozivamo sve predložene kandidate za ovu stipendiju koji se trenutačno nalaze izvan Republike Hrvatske (pogotovo one izvan Europe) da još jednom razmotre mogućnost dolaska i ostanka u Republici Hrvatskoj u svrhu pohađanja Tečaja hrvatskoga jezika koji započinje u prvom tjednu listopada 2021.

Želite li online učiti hrvatski jezik? Evo kako se možete prijaviti za stipendiju

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje, kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika. Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, […]

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2021./22. nalazi se na ovoj poveznici…