FOTOGALERIJA

Oltaru Gospodnjem prvi put pristupilo 24-ero mališana iz Luzerna

17. svibnja 2024. u 9:17

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Luzern

U crkvi sv. Karla u Luzernu na prvu nedjelju svibnja svečano je proslavljena prva sveta pričest kojoj je pristupilo 24-ero mališana iz tog švicarskog grada.

Vjernici HKM-a Luzern razmatrali o važnosti oprosta

U crkvi sv. Karla u Luzernu od 22. do 25. veljače 2024. organizirana je korizmena duhovna obnova koju je vodio fra Mogomir Kikić, župnik u Novoj Biloj (Srednja Bosna). Nakon prilike za sakrament ispovijedi i duhovni razgovor, molitveni je program započeo krunicom ili križnim putem. U prigodnim razmatranjima voditelj obnove govorio je o Božjem milosrđu, […]

“Razmišljali smo o Isusovim riječima upućenim Zakeju: ‘Žurno siđi, danas mi je boraviti u tvojoj kući!’ U tom duhu i crkva je bila dekorirana. Slika Isusa i Zakeja, kućice naših prvopričesnika s njihovim fotografijama, imenom i prezimenom te kućnim brojem. Vrata na kućicama bila su otvorena, a svjetlo upaljeno. Uz kućice naših prvopričesnika pred oltarom je bila crkva kao središte našega života, a oko nje zgrade koje su nam važne za našu svagdašnjicu: dječji vrtić i škola, vatrogasna postaja i bolnica, kino, policija, Emmen centar i zgrada naše hrvatske katoličke misije”, napisali su iz HKM-a Luzern, dodavši kako je to bila poruka da ostaju živjeti kao jedna vjernička zajednica okrenuta prema Isusu i da će se truditi kako bi svi njihovi putovi vodili k njemu.

HKM Luzern

Pred oltarom je bio i Zakejev dvorac. Prvopričesnici su u crkvu ušli noseći srca sa svojom slikom i molitvenim zazivom Isusu. Nakon što ih je voditelj misije prozvao po imenu, mališani su svoju spremnost izrazili riječima: „Evo me!“

HKM Luzern

Uz prvopričesnike na misnom su slavlju aktivno sudjelovali i njihovi roditelji. Navijestili su Božju riječ i predmolili molitvu vjernika. Predajući prvopričesnicima svijeću obećali su i nadalje bdjeti nad duhovnom kućom svoje djece.

U Luzernu se okupilo 350-ero mladih: Čovjek treba zakopati svoje darove ako ne zna cilj i smisao života

Povodom 32. obljetnice pada Vukovara, hrvatske katoličke misije Švicarske organizirale su u subotu u Luzernu susret mladih. Više od 350-ero sudionika, kojima su se pridružili misionari i časne sestre, pozdravio je domaćin susreta fra Branko Radoš. Nakon pozdrava i molitve hercegovački franjevac fra Ivan Penavić održao je predavanje o identitetu i razvoja darova koje im […]

U prinosu darova djeca su prinijela simbole prvopričesničke euharistije: kruh, hostije, vino, vodu, Bibliju, svijeću, srce, kasu i kućicu.

HKM Luzern

Misu je glazbeno animirao misijski zbor mladih – Vis Natanael. Milost prvi put pristupiti oltaru Gospodnjem imali su: Kiara Perković, Nikolina Jelančić, Lea Ivanković, Ena Kovač, Antea Ćurić, Lena Dujić, Anna di Cola, Mihaela Drmić, Gloria Nevistić, Ana Ćurić, Tamara Perković, Anna Kafadar, Laura Blažević, Olivia Tresch, Nikola Josipović, Mateo Berisha, Damian Jaković, Franjo Stojak, Filip Ivešić, Jeronim Hrvoje Vladović, Mateo Volić, Dario Grmača, Filip Garić i Luka Parić.

HKM Luzern