FOTOGALERIJA

Vjernici HKM-a Luzern razmatrali o važnosti oprosta

4. ožujka 2024. u 0:52

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Luzern

U crkvi sv. Karla u Luzernu od 22. do 25. veljače 2024. organizirana je korizmena duhovna obnova koju je vodio fra Mogomir Kikić, župnik u Novoj Biloj (Srednja Bosna).

Bračni jubileji u hrvatskoj katoličkoj misiji Luzern

Hrvatska katolička misija Luzern svake godine posebno se moli za sve obitelji u svojoj zajednici. Tako je bilo i ovog studenog… “Zahvalili smo Bogu za sve dobro u našim obiteljima. Molili smo oproštenje za sve čime smo povrijedili Božju i ljubav naših najbližih”, javili su iz ove hrvatske misije u Švicarskoj. Vezano uz evanđelje o […]

Nakon prilike za sakrament ispovijedi i duhovni razgovor, molitveni je program započeo krunicom ili križnim putem. U prigodnim razmatranjima voditelj obnove govorio je o Božjem milosrđu, važnosti oprosta i svete ispovijedi, te o snazi križa. Jednostavnim rječnikom s primjerima i svakodnevnog života prisutnima je posvijestio kako je danas biti vjernik i živjeti svoju povezanost s Bogom.

Hrvatska katolička misija Luzern

Nakon euharistijskih slavlja molitveni je program završavao razmatranjem pred Presvetim oltarskim Sakramentom i križom Kristovim. Lijepom molitvenom ozračju uvelike su doprinijeli članovi velikog i misijskog zbora mladih.

Nesvakidašnje hodočašće osmorice Hrvata iz Luzerna

U rujnu su se osmorica vjernika Hrvatske katoličke misije Luzern odvažila na nesvakidašnje hodočašće. Na poticaj Dragana Dovođe, Petar Ramljak, Dragan Slebur, Ivica i Danijel Bilobrk, Ivica Udovičić, Nikola Stojanović i Tomislav Ćuk, biciklima su se zaputili iz Luzerna u Gospino svetište u Lourdes (Francuska). Svoje su dojmove nedavno podijelili s članovima i ove hrvatske […]

Duhovna obnova završila je nedjeljnim misnim slavljem, klanjanjem i blagoslovom s križem. Za potrebne u Srednjoj Bosni vjernici su ovom prigodom prikupili pomoć.

Hrvatska katolička misija Luzern
Hrvatska katolička misija Luzern
Hrvatska katolička misija Luzern