Prijavite se

Otvorene prijave za online Susret iseljenika s područja Zadarske županije

26. veljače 2021. u 14:26

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Hrvatska matica iseljenika poziva na online Susret iseljenika s područja Zadarske županije. Događaj je najavljen za subotu 13. ožujka 2021. u 15 sati.

Hrvatska katolička misija Dublin odabrala tri obitelji: Svatko neka dade kako je srcem odlučio

Voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin zahvalio se svojim vjernicima na prikupljanju novčane pomoći za obitelji stradale u potresu na Banovini i najavio sljedeće korake. “S. Smilja Čirko uputila nas je na adrese triju obitelji iz Petrinje: obitelj Herceg, obitelj Marković i obitelj Fran. Prvi put smo ih kontaktirali prije tjedan dana te smo iz prve […]

Pozvani su i svi Hrvati izvan domovine koji žele upoznati ljepote Zadra i njegove okolice. Zainteresirani se trebaju prijaviti na e-mail adresu: snjezana.jurisic@matis.hr, nakon čega će dobiti link za sudjelovanje.

Gošća predavačica bit će Anita Baradić, magistrica fizičke geografije s geoekologijom (PMF Zagreb). Rođena je Zadranka i povratnica iz Italije. Svoj poziv usmjerila je na očuvanje prirode i zaštite okoliša te prenošenje znanja na mlade. Trenutačno predaje zemljopis u Rijeci.

Posebno predana kulturi, vodila je nekoliko projekata na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, pokrenula dramsku radionicu u sklopu Zajednice Talijana Zadar, vodila glazbene večeri, plesne radionice i druge kulturne programe.

Aktivno je sudjelovala u programima Hrvatske matice iseljenika, posebno u Izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji koji se održao 2019. u Tomislavgradu.

Nada se da će njeno predavanje potaknuti iseljenike da dođu u Zadarsku županiju i veseli je organizirati i posebne tematske izlete upoznavanja Lijepe Naše.

Maturanti dobili potrebne informacije o fakultetima u Hrvatskoj

Sastanak s maturantima zainteresiranima za studiranje u Republici Hrvatskoj održan je prošli tjedan, izvijestilo je danas Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji. Studenti su dobili informacije o fakultetima u Republici Hrvatskoj, potrebnoj dokumentaciji, rokovima te načinima upisivanja bilo polaganjem državne mature, bilo izravnim upisivanjem preko posebnih upisnih kvota za pripadnike hrvatske nacionalne manjine. Prisutne je […]

Voditeljica susreta je mr. sc. Snježana Jurišić, rukovoditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika.