Crolimpijada

Otvorene prijave za V. Hrvatske svjetske igre

27. rujna 2022. u 8:03

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

U organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa i Organizatora bez granica, u srpnju sljedeće godine u Zagrebu će održati V. Hrvatske svjetske igre.

Izvještaj s dugoočekivane revije hrvatskih društava u Švicarskoj

Prvi susret hrvatskih folklornih skupina u Švicarskoj održan je u subotu u Thayngenu. Kako javlja Hrvatska matica iseljenika, bilo je posebno, nadahnuto, razigrano i lijepo, na čemu se zahvaljuju organizatorima HKUD-u Fala iz Schaffhausena, ali i svima onima koji su nesebično pomagali u pripremi ovog velikog događaja. Velika zahvala ide i svim hrvatskim folklornim ansamblima […]

Riječ je o amaterskom sportskom natjecanju na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta, predstavljajući zemlju u kojoj žive. Na događaju mogu sudjelovati natjecatelji koji imaju hrvatske korijene, neovisno o državljanstvu, vjeroispovijesti, materinjem jeziku ili pripadnosti nekom savezu, organizaciji, udruzi ili klubu.

V. Hrvatske svjetske igre neslužbeno nose ime „Crolimpijada“, a glavni cilj im je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvate, dati im poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja.

Igre su do sada održane 2006. i 2010. u Zadru te 2014. i 2017. godine u Zagrebu. Kontinuitet odaziva u stalnom je porastu, a na prošlom natjecanju odazvalo se preko tisuću natjecatelja iz 33 zemlje.

Plenković s dijasporom u New Yorku: Doprinos Hrvata izvan Hrvatske pridonosi napretku, ali i promociji zemlje

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će se danas obratiti Općoj skupštini UN-a. Prvog dana boravka u New Yorku sudjelovao je na prijemu za hrvatsku zajednicu u SAD-u. Obraćajući se prisutnima, zahvalio im je na iskoracima koje su napravili kako bi pomogli domovini te ih upoznao s Vladinim nastojanjem da […]

Starosna dob natjecatelja je od 16 godina pa naviše s time da uz maloljetne natjecatelje jedno od roditelja – staratelja mora biti u pratnji. Za iste je osiguran smještaj uz zamolbu da se prijave za kros ili bilo koju drugu disciplinu.

Natjecatelji iz prekooceanskih zemalja mogu dobiti smještaj 24. srpnja i pri dolasku se moraju registrirati. Svi ostali natjecatelji dolaze 25. srpnja, registriraju se i sudjeluju u ceremoniji svečanog otvaranja u poslijepodnevnim satima. Natjecanja su organizirana prema uzrastu.

Ako bude interesa za neki sport koji nije naveden na letku, bit će prihvaćen i organiziran pod uvjetom da se za isti prijavi dovoljan broj natjecatelja.

Sve natjecatelje očekuje besplatan smještaj i prehrana, kao i oprema te kulturno zabavni programi u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić na Savi. Troškovi puta su u domeni natjecatelja.

Zanimljiva akcija Hrvata iz Mittelbadena! Traže se kumovi!

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavlja pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Iz misije potiču sve svoje vjernike da započeto kumstvo nastave. Ipak, ako netko iz financijskih ili bilo kojih drugih razloga to više ne može, neka se javi. “Akcija je to kojom se posebno ističemo […]

Hrvatski svjetski kongres organizira dolazak natjecatelja, a Organizatori bez granica provedbu događaja, kao i ostale operativne poslove vezane za domaćina Grad Zagreb. Glavni pokrovitelji su Vlada Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Prijave se zaprimaju do 1. ožujka 2023. putem ove poveznice…