Negativan test

Ovo morate znati ako uskoro putujete u Irsku ili Sjedinjene Američke Države

13. siječnja 2021. u 9:45

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Irska će od subote tražiti negativan PCR test na koronavirus za sve putnike koji ulaze na njezin teritorij, a očekuje da će isto uskoro napraviti i Sjedinjene Američke Države.

Posebnim potrebama i projektima dodijeljeno 950 tisuća kuna

Temeljem provedenog 2. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2020. […]

Test za ulazak u Irsku ne smije biti stariji od 72 sata u trenutku dolaska na granicu. Putnici iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike, gdje su otkriveni novi sojevi virusa, morat će provesti i 14 dana u izolaciji, čak i ako se nakon dolaska ponovo testiraju.

Putnici iz zemalja koje se ocjenjuju najrizičnijima moraju “ograničiti svoje kretanje” tijekom 14 dana ili predočiti drugi PCR test najmanje pet dana od dolaska..

Čelnik američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti mogao bi već u utorak potpisati uredbu kojom će za ulazak u Sjedinjene Američke Države biti potreban negativan test za gotovo sve međunarodne putnike, ne samo za Britance, kao dosad.

Nova pravila stupaju na snagu dva tjedna nakon što direktor CDC-ja Mark Redfield potpiše uredbu, što bi značilo da će to biti 26. siječnja 2021.

CDC već tjednima od vlade američkog predsjednika Donalda Trumpa traži da se proširi zabrana ulaska bez negativnog testa koji nije stariji od 72 sata prije polaska.

Ako uplaćujete novac građanima čiji su računi blokirani, evo na što morate paziti

Među stradalima u potresu ima građana čiji su računi blokirani. Kako bi unatoč tome mogli primiti pomoć, mole se uplatitelji da novčana sredstva tim građanima uplaćuju na zaštićene račune te u opis plaćanja navedu da se radi o donaciji zbog potresa, ističe se u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Financijske agencije… Tekst prenosimo u cijelosti: […]

Velike američke aviokompanije već su ranije ovaj mjesec podržale inicijativu CDC-ja da se na svjetskoj razini uvede program testiranja za putnike koji dolaze u SAD.