Tisućita emisija

Petak koji čini život bogatijim. U svijetu straha postali su istina. Agape

13. veljače 2021. u 12:03

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot

Više od 1200 sati, više od 1250 gostiju, osamdeset tisuća minuta programa – to je kultna emisija Agape koja je u petak 12. veljače obilježila svoje tisućito emitiranje.

Pokrenut Virtualni muzej hrvatskog iseljeništva

Dana 12. veljače 1951. osnovana je Matica iseljenika Hrvatske. Točno sedam desetljeća poslije pokrenut je Virtualni muzej hrvatskog iseljeništva – projekt kojim će ova institucija predstaviti dio digitalizirane baštine prikupljene tijekom svog djelovanja. Predstavljanje je upriličeno u zgradi Hrvatske matice iseljenika pred kamerama HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, a predstavljači su bili zamjenik ravnatelja dr. […]

“Telefonska centrala nam pada. Ovo nije normalno”, otprilike tako su tonski realizatori opisali svoje ‘slatke muke’ koje su im prouzrokovali slušatelji u jučerašnjoj emisiji. Javilo ih se više od tisuću.

A sve je započelo 5. listopada 2001. godine…

“Agape izvorno znači prvo zajedništvo kršćana koji su se okupljali oko Gospodina. To je zapravo bezuvjetna ljubav. Slušatelji su stvarali nas, a mi smo njih. Bitno je da to održimo”, na početku razgovora rekao je fra Mario Knezović, pokretač projekta.

Jubilarna emisija, koja je trajala oko dva sata, mogla se slušati i gledati uživo putem Radiopostaje Mir Međugorje i videoprijenosa.

Agape je ovaj put uz urednika fra Marija Knezovića vodila i Sanja Pehar, glavna urednica radija. Čule su se brojne zanimljivosti, pjevanje uživo predvodili su mladi iz Frame s Kučerina, a sudjelovao je i prvi gost emisije od prije 20 godina – fra Bože Vuleta.

Porukama su se javili: kardinal Vinko Puljić, Ljilja Vokić, Emilio Perić, Ivan Ugrin, fra Jozo Grbeš, Mijo Barada, Marija Jurković, Ivica Ursić, č.s. Ljiljana Marić, fra Iko Skoko, don Josip Mužić, fra Velimir Bavrka, Dario i Venera Kordić, Davor Pavuna, fra Nikola Pašalić, Tihomir Dujmović, fra Josip Repeša, don Damir Stojić, Zlatko Krznarić, fra Luka Marković, Marin Miletić, Darko Pavičić…

‘Roditeljima je sve teže prenositi hrvatsku tradiciju i kulturu na svoju djecu’

Nakon izvanrednih Krunica Hrvata svega svijeta koje su bile posvećene stanovnicima s potresom pogođenih područja na Banovini, u subotu je održana redovna 26. Krunica s Hrvatima izvan domovine. Uz voditelja patera Iku Mandurića, pozivu su se odazvali otac Branko Kornfeind (Trajštof), don Matej Palić (Janjevo), Petar Hacegan (Karaševo), velečasni Mirko Štefković (Tavankut) i i velečasni […]

“Hvala što postojite, Bog vas blagoslovio. Pozdravite Gospu i recite joj da je volimo”, samo su neke od poruka slušatelja…

Agape je na programu svakog petak od 20.30 sati. Tonski zapisi dostupni su na YouTube kanalu koji već ima deset milijuna posjetitelja.