fra Petar Klapež

Pismo našoj dijaspori u Njemačkoj: Iskazujemo dužnu ljudsku i kršćansku zahvalnost

23. veljače 2021. u 10:17

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH

Nakon završetka prikupljanja pomoći za potresom porušenu Banovinu, voditelj Hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež uputio je sljedeće pismo zahvale vjernicima i svima onima koji su sudjelovali u akciji.

Graz donirao 15 tisuća eura za kupnju stambenih kontejnera

Daniel Glunčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji, u utorak je primio donaciju Grada Graza u vrijednosti od 15 tisuća eura, namijenjenu kupnji stambenih kontejnera za stradale u potresu na Banovini. Donaciju su uime gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner. Tom prigodom Grad Graz iskazao je i zahvalnost […]

“Draga braćo i sestre, cijenjeni donatori!

Snažan potres koji je pogodio središnji dio Hrvatske, velik dio Sisačke biskupije, potaknuo je mnoge ljude u domovini i diljem svijeta da pojedinačno i organizirano iskažu konkretnu solidarnost s tolikima koji su u jednom trenutku ostali na ulici, bez ičega: od svagdanjega kruha i ruha do postelje, toplog stana ili kuće.

I vjernici Hrvatske katoličke župe München, uz zajedničku molitvu za stradale, odmah nakon potresa započeli su sa prikupljanjem materijalne pomoći. Odmah treći dan nakon potresa iz Hrvatskog doma blaženog Alojzija Stepinca u Münchenu upućeno je sedam kombija transportera sakupljene hrane i higijenskih potrepština prema razrušenom području.

Župskim apelom, uz naše svakidašnje molitve i prikupljena materijalna sredstva, odlučili smo se i za prikupljanje financijske pomoći za stradale na području Banovine – Sisačke biskupije.

Zbog toga smo odmah objavili i donatorski broj Hrvatskog caritasa koji je još uvijek aktivan, kao i Spende konto naše župe na koji se još uvijek mogu izvršiti pojedinačne uplate.

Vjernici iz Subotice skupili 40 tisuća eura. Evo kako im se biskup zahvalio

Subotički biskup Slavko Večerin uputio je svećenicima, redovništvu i vjernicima svoje biskupije zahvalu za prikupljenu materijalnu pomoć namijenjenju stanovnicima potresom pogođenih krajeva u Hrvatskoj. “Svojim okružnim pismom od 30. prosinca uputio sam vam poziv da u nedjelju 10. siječnja 2021. molitvom i novčanim prilogom priteknete u pomoć teško stradalima u nedavnom potresu u Petrinji, Glini, […]

Kroz nepuni mjesec dana nakon potresa, u zahvalnosti Bogu što je potaknuo tolika srca na aktivno suosjećanje s ljudima u nevolji, iskazujemo dužnu ljudsku i kršćansku zahvalnost svima koji su se nesebično uključili u ovu plemenitu akciju.

Stoga, prije svega zahvaljujemo svim našim vjernicima na ustrajnoj molitvi, kao i svim donatorima za materijalnu solidarnost, koju su iskazali u ovoj ljudskoj nedaći najpotrebnijima. Velika hvala i svima onima koji su mimo crkvenih milodara dali svoj prinos fratrima ili ga izravno donijeli u naš Hrvatski dom – župski ured, ili izravno uplatili na žiro račun Hrvatskog caritasa, koji smo objavili na portalu naše župne stranice.

Zbog poštivanja transparentnosti ovdje donosimo potpuni iznos koji smo kao župa prikupili od naših vjernika, kao i onih koji su izvršili pojedinačne uplate preko pod-računa naše župe.

Sakupljeni prinos u Hrvatskom domu i poslije svetih misa na drugu božićnu nedjelju: 28.400 eura. Pojedinačne uplate na naš Spende konto: 40.713,93 eura. Ukupan iznos: 69.113,93 eura.

Cijeli iznos u petak 22. siječnja 2021. naša je župa, uz potpis nadbiskupije München Freising, uplatila na devizni broj računa Sisačke biskupije s naznakom za pogođene od potresa!

Hrvati iz Luzerna prikupili više od milijun kuna

Hrvati u švicarskom gradu Luzernu odmah su nakon razornog potresa na Banovini počeli s prikupljanjem potrepština i sredstava za pomoć stradalom stanovništvu. U akciji koju je pokrenuo NK Croatia Luzern prikupljene su materijalne potrepštine koje su dostavljene potrebitima u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici. Klub je od svojih članova i prijatelja prikupio i iznos od 20 […]

Naknadne uplate, koje još uvijek stižu na Spende konto naše župe, iznose 2555 eura. Sva nova sakupljena novčana sredstva uputit ćemo istim putem Sisačkoj biskupiji s naznakom za pogođene od potresa!”