FOTOGALERIJA

Pogledajte kako su se maskirali Hrvati iz Freiburga

7. veljače 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Nakon kratke pauze Hrvati u Freiburgu ponovno su se udružili i organizirali maskenbal. Plod je to suradnje Školskog odbora hrvatske nastave s učiteljicom Anamarijom Galić i Misijskog vijeća Freiburg.

Fra Robert Crnogorac izabran u prezbitersko vijeće Nadbiskupije Freiburg

Za predstavnika u prezbitersko vijeće Nadbiskupije Freiburg u ime katolika drugih materinskih jezika izabran je na petogodišnji mandat fra Robert Crnogorac, voditelj Hrvatske katoličke misije Singen-Villingen. Fra Robert je član Hercegovačke franjevačke provincije sa sjedištem u Mostaru. Nadbiskupija Freiburg jedna je od najvećih nadbiskupija od ukupno 27 (nad)biskupija u Njemačkoj koja broji više od 1,6 […]

Bilo je ludo i nezaboravno. Djeca i roditelji uživali su u igrama pripremljenima isključivo za njih. A da nitko ne ostane gladan pobrinule su se marljive ruke brižnih mama koje su ispekle kolače.

hrvati-freiburg.de

Bilo je tu potrage za blagom, plesa, smijeha i igre. Vrhunac ovog malog maskenbala bio je izbor najbolje maske – gotovo nemoguć zadatak s obzirom na to kako su se svi sjajno zamaskirali.

Hrvatska dijaspora u Freiburgu proslavila Dan svoje misije

Hrvatska katolička misija Freiburg u utorak je svečano proslavila Dan misije i dan svoga zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. U uvodnoj riječi vlč. Veselko Župarić, voditelj Hrvatske katoličke misije Freiburg, pozdravio je prisutne vjernike, a posebno zbor iz Hrvatske katoličke zajednice Reutlingen-Tübingen koji je animirao svetu misu, predvođen Martinom Krajinom, na čelu s voditeljem misije vlč. […]

“Hvala svima od srca na pruženoj pomoći oko organizacije i na dolasku. Ne preostaje ništa drugo nego samo reći da se veselimo sljedećoj godini”, javili su Hrvati iz Freiburga.

hrvati-freiburg.de
hrvati-freiburg.de
hrvati-freiburg.de