Njemačka

Pogledajte fotogaleriju ovogodišnje krizme Hrvata u Stuttgartu

17. svibnja 2023. u 11:00

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U konkatedrali St. Eberhard u Stuttgartu 55-ero mladih iz Hrvatskih katoličkih zajednica „Blaženi Alojzije Stepinac“ Stuttgart-Mitte i „Sveti Martin“ Stuttgart-Möhringen slavilo je u subotu sakrament krizme.

Sedmero krizmanika i jedan prvopričesnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji Siegen

Na petu vazmenu nedjelju u crkvi Gospina uznesenja u Hrvatskoj katoličkoj misiji Siegen bilo je vrlo svečano. Vrhbosanski pomoćni biskup u miru msgr. dr. Pero Sudar podijelio je sakrament svete potvrde petorici mladića i dvjema djevojkama. Prvopričesnik Petar taj dan primio je prvu svetu pričest. Točno u podne zazvonila su zvona, a zbor „Marija“ pod […]

Misu je predvodio i sakrament svete krizme podijelio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. U koncelebraciji su bili voditelj zajednica fra Ivica Erceg i župni vikar iz Heidenheima don Ivan Totić.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Uz krizmanike su bili pastoralna suradnica Zora Bilobrk i župni vikar fra Filip Mimica koji je i pripremao mlade za krizmu. Na slavljima je pjevao zbor mladih pod vodstvom Kristijana Madžara.

Hrvate u Mississaugi krizmao nadbiskup Petar Rajič: Roditelji, djeca uče od vas

Na blagdan Blagovijesti u Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi sakrament svete potvrde podijelio je nadbiskup Petar Rajič, apostolski nuncij u Litvi, Estoniji i Latviji. Nadbiskup je u svojoj homiliji potaknuo krizmanike da ostanu vjerni i prisutni u Crkvi te da se ne boje, a posebno se obratio njihovima roditeljima… „Vi ste dragi roditelji dali obećanja […]

U nedjelju 14. svibnja biskup Roko Glasnović predvodio je i misu u crkvi St. Hedwig u Möhringenu.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu