St. Mary’s Church

Posebni propisi za nedjeljno misno slavlje u Dublinu. Evo kako se možete prijaviti

14. svibnja 2021. u 8:49

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Vlč. Josip Levaković, voditelj HKM Dublin, u novom pismu daje upute svojim vjernicima za nedjeljno misno slavlje pod posebnim propisima. Evo kako će to izgledati…

Iz HKM-a Dublin javljaju o terminima za sakrament krštenja u svibnju

Vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, obratio se svojim župljanima koji u svibnju planiraju obaviti sakrament krštenja. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti… “Drage sestre i braćo, naše crkve će od 10. svibnja 2021. godine ponovno biti otvorene za javno bogoslužje, pa tako i za slavlje sakramenta krštenja. Mi bismo htjeli u našoj St. […]

“Drage sestre i braćo,

dobro došli na misno slavlje u našoj St. Mary’s Church, u nedjelju 16. svibnja 2021. godine u 18.30 sati.

Broj vjernika koji mogu biti prisutni na jednom slavlju i dalje je 100. Moramo biti raspoređeni u dvije skupine po 50. Svi ulazimo na glavni ulaz, idemo na svoju stranu. Lijeva strana izlazi na glavna vrata (na koja smo ušli), a desna strana na bočni izlaz. Ne prolazimo kroz sredinu crkve, nego s bočne strane klupa. Nakon sv. mise nema zadržavanja u crkvi, niti druženja – pa niti ispod kora. Lijepo vas molim, poštujmo upute redara. Štogod vam kažu nije usmjereno na osobnoj razini protiv vas, nego, jednostavno: uzmimo to kao uputu i pridržavajmo se rečenoga. Hvala svima vama koji ste do sada tako i činili!

Svećenik će za vrijeme sv. mise doći do vas i podijeliti vam sv. pričest koju primamo isključivo na ruke (koje su oslobođene od rukavica i bilo kakvih drugih predmeta).

Ove smo se brojke zasad dužni, prema uputi Nadbiskupije i Župe Haddington Road, pridržavati. Zbog spomenute odredbe bit će potrebno putem naše internetske stranice odmah prijaviti konkretne osobe koje će doći na sv. misu (npr. potvrđujem dolazak na sv. misu: ovdje upisati imena i prezimena osoba koje dolaze – pa i djece). Potrebno je ostaviti i kontakt broj ili e-mail adresu jedne osobe. Naši redari koji će stajati na ulazu s popisom prijavljenih osoba za sv. misu, kontrolirat će broj prisutnih. Ova prijava odnosi se na sve – na članove zbora, ministrante, čitače… Prijaviti se možemo do subote navečer. Isključivo do tada. U nedjelju to neće biti moguće – iz opravdanih razloga.

Posušanka u Irskoj: Posao sam pronašla za dva tjedna, a naše ljude ovdje posebno spaja jedno mjesto

Posljednjih godina svjedoci smo kako sve više ljudi s naših prostora napušta svoje domove. O životu u jednom od novih odredišta – Irskoj, progovorila je Ivana Kokeza iz hercegovačkog grada Posušja za portal Nedjelja.ba. Rođena je 26. rujna 1991. Svoga supruga, koji je rodom iz Splita, upoznala je u Irskoj. Vjenčali su se 2019., a […]

VAŽNO: PRIJAVA JE OBVEZNA! NOŠENJE MASKI ZA VRIJEME SV. MISE JE OBVEZNO. Lijepo vas molim da svima to prenesete. Nije nam u cilju na ulazu nikome stvarati neugodnosti zbog ne pridržavanja propisa, jer nekako još uvijek vjerujem kako je ovakva napomena dovoljna. U protivnom, ako se toga ne budemo pridržavali, domaća Župa nam može uvesti bilo kakve restrikcije, pa i dokinuti sv. misu zbog nepoštivanja propisa! Ovo nisu nikakve prijetnje, iako tako mogu izgledati i zvučati, nego opcije koje ćemo mi sami svojom suradnjom/nesuradnjom odabrati. Ne zaboravimo – u ovoj župi smo gosti. Nismo domaćini i ne možemo krojiti neka svoja pravila. I želimo nastaviti slaviti sv. mise – u miru! Ako ikada, mir nam je sada potreban. A prvenstveno o nama ovisi: hoćemo li ga imati i zadržati u srcu.

Ako već kod prijava primijetimo da će broj prisutnih na sv. misi u nedjelju prelaziti dopuštenu brojku, preostale ćemo zamoliti da sudjeluju na sv. misi koja će se istoga dana održati u 15.30 sati.

Kako u nedjelju vlč. Stipica Lešić neće biti s nama, sakramentu sv. ispovijedi moći ćemo pristupiti samo:

– u nedjelju 16. svibnja 2021. – od 17.50 do 18.20 sati. Ako je potrebno i nakon svete mise
– u slučaju da bude sv. mise u 15.30 sati, prilika za ispovijed bit će od 14.45 do 15.20 sati

Rasporedimo se na ove termine. Molimo za razumijevanje. Već sljedeće nedjelje vlč. Stipica će biti s nama, pa ćemo u veće broju moći na ispovijed.

Neka vrijeme ispovijedi ne bude vrijeme za duhovni razgovor. Za duhovni razgovor javimo se putem e-maila i dogovorimo termin.

Hrvatska katolička misija Dublin odabrala tri obitelji: Svatko neka dade kako je srcem odlučio

Voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin zahvalio se svojim vjernicima na prikupljanju novčane pomoći za obitelji stradale u potresu na Banovini i najavio sljedeće korake. “S. Smilja Čirko uputila nas je na adrese triju obitelji iz Petrinje: obitelj Herceg, obitelj Marković i obitelj Fran. Prvi put smo ih kontaktirali prije tjedan dana te smo iz prve […]

Hvala svima vama koji mirno, ponizno i strpljivo surađujete na dobro svih nas!

Iskreno se radujem susretu!

Pozdrav i Božji blagoslov!”

vlč. Josip Levaković, voditelj HKM Dublin