Salzburg

Posebno misno slavlje na kojem je sudjelovala i hrvatska zajednica

21. rujna 2023. u 9:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

U prošlu nedjelju održano je posebno misno slavlje u crkvi sv. Andrije na Mirabellplatzu u Salzburgu kada su tri zajednice slavile svetu misu na tradicionalnu “Nedjelju naroda”.

Hrvatima u Salzburgu predstavljene dvije zanimljive knjige

U dvorani Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu u petak su promovirane knjige „Kad dodirneš dno“ i „Mala Dolores“, autora Josipa Tripovića iz Herceg Novog. Program promocije vodila je nastavnica Mirjana Kukavica koja je sa svojim kolegama, nastavnicima Hrvatske dopunske škole u Salzburgu, Katom Jelušić i Ivanom Vincetićem, bila i organizator ove promocije. […]

Ukrajinska, filipinska i hrvatska katolička zajednice bile su zajedno u molitvi i pjesmi. Svetu misu predvodio je mons. Gerard Žerdin, biskup Apostolskog vikarijata San Ramon u Peruu, dok je propovijed održao p. Erwin Reyes SVD, župnik u Bischofshofenu i dušobrižnik filipinske zajednice u Salzburgu.

U koncelebraciji su također sudjelovali vlč. Vitaliy Mykytyn, župnik ukrajinske zajednice i P. Zlatko Špehar, župnik hrvatske župe.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Okupljeni su pozdravljeni od strane P. Zlatka u ime hrvatske zajednice i Monike Kaiser u ime pastoralnog vijeća domaće župe sv. Andrije.

Ono što je učinilo svetu misu posebno nezaboravnom bilo je predivno pjevanje zbora filipinske zajednice. Djeca ukrajinske zajednice donijela su darove, kruh, vino i zapaljenu svijeću kao simbol molitve za mir u njihovoj domovini.

Hrvati u Salzburgu prikupili gotovo 10 tisuća eura za stradale od potresa u Turskoj i Siriji

Budući da nije mogao prisustvovati misnom slavlju na samo Stepinčevo, Hrvatsku katoličku župu bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu u nedjelju je posjetio Landeshaptmann dr. Wilfried Haslauer. U svom govoru nadovezao se na riječi naviještenog Evanđelja, kao i na propovijed župnika te progovorio o važnosti opraštanja i pomirenja. Čestitao je hrvatskoj zajednici koja živi u Pokrajini […]

“Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u ovoj prekrasnoj tradiciji i znaku svjetske Crkve u Salzburgu”, javili su iz Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg