Hrvati izvan RH

Povećan iznos i broj stipendija za sljedeću akademsku godinu

22. prosinca 2022. u 8:19

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2022./2023.

Hrvati iz San Pedra uručili 12 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja

Svečana dodjela 12 stipendija učenicima obrtničkih i deficitarnih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2022./23. godinu održana je u petak u prostorijama DEŠE Dubrovnik. Ovogodišnji dobitnici su slastičari, frizeri, automehaničari, vodoinstalateri, kozmetičar i kuhar iz Dubrovnika, Dubrovačkog primorja, Konavala, Župe dubrovačke i Metkovića. Stipendija iznosi 1000 američkih dolara te se isplaćuje u šest rata. Svjesna važnosti ostanka […]

Broj i iznos stipendija značajno su povećani pa će se studentima dodijeliti 1150 stipendija, od čega 300 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 850 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od deset mjeseci u mjesečnom iznosu od 150 eura.

Objavljena konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH

Donesena je konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2021./2022. Podsjetimo, javnim natječajem bilo je propisano da dodjeljuje 1000 stipendija, od čega 250 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 30 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine […]

Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju imaju studenti – pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji su upisani u statusu redovitog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prijava na Javni natječaj obvezno se podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom obliku (Izjava prijavitelja o točnosti podataka, ovjerena potpisom studenta/ice, izvornik).

Dodijeljena 441 stipendija za učenje hrvatskog jezika

S ciljem učenja hrvatskoga jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je za akademsku godinu 2022./23. ukupno 441 stipendiju za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj. Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu […]

Rok za podnošenje prijava je 20. siječnja 2023. godine. Više informacija potražite na ovoj poveznici…