Dom za više od 1400 obitelji

Poziv Hrvatima u Hamiltonu. Uključite se u projekt ‘Jedno srce, jedna duša’

18. ožujka 2021. u 15:04

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Kampanjom “Jedno srce, jedna duša” počinje zanimljivo razdoblje. Prije više od 60 godina naši župljani velika i široka srca okupili su se kako bi osnovali i udarili temelje hrvatskoj župi Svetoga Križa u Hamiltonu.

Poziv Hrvatima u Kanadi za pomoć: Činimo male stvari s velikom ljubavlju

Vlč. Marko Štefanec, svećenik na službi u Župi Svetog Križa u Hamiltonu, pozvao je našu dijasporu u Kanadi da pomogne pogođenima u potresima koji su napravili veliku štetu u Petrinji i Sisku. “Dragi župljani, Hrvati u Kanadi, ljudi dobre volje, vjerujem da su potresne i šokantne slike razornog potresa s epicentrom u Petrinji već stigle […]

Danas vas molimo i tražimo pomoć kako bismo revitalizirali našu župnu zajednicu. Cilj nam je prikupiti $475,000. Projekt je ostvariv samo ako svi mi, a župa Svetoga Križa je dom za više od 1400 obitelji, radimo zajedno. Zajedno možemo ojačati našu župu, naš duhovni dom, kako bi ovaj kompleks uistinu postao istinsko središte slavljenja Gospodina te mjesto gdje njegujemo našu kulturu i održavamo mnoge proslave.

Ovo je izvrsna prilika. Stoga vas molimo da razmislite o svom doprinosu za obnovu i modernizaciju naše crkve i župne dvorane. Također, jedan dio sredstava ide za pomoć župama koje su u potrebi.

Zbog ove izvanredne situacije u kojoj se nalazimo, dobili smo dopuštenje od biskupije da naša župa može zadržati 90 posto svih prikupljenih sredstava umjesto prvobitnih 75 posto.

OBNOVA GORNJE ŽUPNE DVORANE

Naša dvorana zauzima posebno mjesto u našim životima. Mjesto za koje nas vežu mnoge uspomene, mjesto gdje se redovito okupljamo kao zajednica i slavimo različite događaje. Mnoga slavlja (krštenja, vjenčanja, sprovodi) održana su u njoj. Folklorni ansambl “Hrvatsko selo” tamo redovito ima probe kako bi sačuvali hrvatsku kulturu. Plan nam je modernizirati i kompletno obnoviti dotrajalu kuhinju: novi uređaji, nove pećnice, novi podovi, instalacije prema zahtjevima zdravstvenog odsjeka… Sanitarni čvorovi bit će renovirani, a osigurat ćemo i pristup osobama s invaliditetom.

MODERNIZACIJA UREDSKIH PROSTORA

Trenutačne uredske prostorije vape za preuređenjem. Novi i moderniji izgled bit će prilagođen potrebama naših župljana.

PROMJENA SAGA U CRKVI

Postojeći sag stariji je od 25 godina te je potreban novi, moderniji i bolji koji će istaknuti ljepotu interijera naše crkve.

Rudnik

Prvi Hrvati u Kanadi obećali su svojoj djeci bolji život

Prvi val Hrvata koji su došli otkriti Kanadu, naseliti se i smjestiti u toj zemlji bili su zdravi i robustni, a opisivani su kao “kolumbusari” (što znači oni koji su došli s Columbusom), “Amerikanci” (oni koji su bili u Americi) i pustolovi u okvirima velike sredozemne tradicije već od Odiseja, te borci za sreću. Taj […]

OBNOVA FASADE ŽUPNE DVORANE

Sva dodatna prikupljena sredstva (više od našeg cilja) iskoristit ćemo za obnovu dotrajale fasade. Vrijeme je da osvježimo njezin vanjski izgled i s ponosom svakodnevno gledamo koji smo posao odradili! Neka se naš trud i zalaganje primijete!

vlč. Marko Štefanec