Dajte svoj glas i doprinos

Poziv na Sabor Saveza hrvatskih društava u Švedskoj

19. veljače 2021. u 11:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Sabor Saveza hrvatskih društava u Švedskoj bit će održan u subotu 27. ožujka u dvorani doma HD “Velebit” ili digitalnim putem, s početkom u 11 sati.

HKM Göteborg: Prikupljeno 188 tisuća kuna

Mladen Vuk, rektor Hrvatske katoličke misije bl. Alojzije Stepinac Göteborg zahvalio je svima na lijepom odazivu i pomoći za potrebe Hrvatskog Caritasa za koji je do sada na račun Caritasa HKM Göteborg prikupljeno 252.142 kruna. “Tim sredstvima pomogli smo u nabavci tri stambena modula koji će ovih dana biti instalirani na mjesta pogođena potresom; (1 […]

Sabor je najveće tijelo ove krovne organizacije koja u svom dvogodišnjem sazivu odlučuje o svim bitnim odlukama i smjernicama zajedničkog rada.

“Pozivamo predstavnike naših udruga neka daju svoj glas i doprinos za našu krovnu organizaciju”, piše na službenoj mrežnoj stranici Saveza.

Na proteklom Saboru koji je održan 2019. godine, izabrana je Izborna komisija: Ante Lijić (sazivajući), Mato Prgomet, Ivan Zorica, Ivan Ilić, Jasna Ivković te zamjenici Susan Krištić i Zoran Katana.

“Zadatak Izbornog odbora je da Saboru predloži kandidate za Upravni odbor, a Izborni odbor će se potruditi pronaći ljude koji su sposobni i voljni raditi. Budite svjesni važnosti biranja nove uprave i sudjelovanja u osiguravanju sposobnog vodstva Hrvatskog saveza u sljedeće dvije godine. Iznesite prijedloge za buduću upravu naše krovne organizacije”, javljaju iz Saveza.

Kako su Hrvatu iz Švedske božićni pokloni promijenili život

Hrvatski izumitelj Ivan Radoš autor je mnogih izuma, a posebno je zanimljiva drvena igračka koja je ujedno i slagaljka i sklopivi namještaj za dječje vrtiće. Ivan Radoš bio je među prvim Hrvatima koji su došli u Švedsku u potrazi za kruhom. U početku je radio razne poslove dok nije uspio otvoriti vlastitu radionicu za obnavljanje […]

E-mail adresa: info@kroatiskariksforbundet.se