Zagreb

Poznati izvođači koji će nastupiti na trećen Susretu klapa Hrvata izvan RH

26. svibnja 2023. u 9:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Nakon izvanrednog uspjeha koji su postigli prvi i drugi susreti klapa Hrvata izvan Republike Hrvatske, Hrvatska matica iseljenika odlučila je ponovno okupiti naše klape iz cijeloga svijeta.

Hrvatska klapa iz Münchena osvojila međunarodno zlato

Klapa Croatia Hrvatske katoličke župe München osvojila je u petak zlato na 31. izdanju Međunarodnog natjecanja zborova u dvorani Auditoriuma Gran Guardia u Veroni. Riječ je o manifestaciji koja svake godine okupi desetke zborova iz raznih dijelova svijeta. Zborovi su tako imali priliku pokazati rezultat svoga rada u 20-minutnom programu. Nastupilo je 13 zborova, među […]

Tako će treći Susret klapa Hrvata izvan RH biti održan 11. lipnja u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Poseban program za ovu prigodu postavio je umjetnički direktor Joško Ćaleta, doajen klapskog pjevanja, a u Hrvatskom narodnom kazalištu nastupit će klape: CROATIA iz Münchena, BISERI iz Mađarske, ZVIZDAN iz Posušja, KĆERI HRVATSKE iz Stuttgarta, DALMARI iz Slovenije, VALOVI iz Argentine te klape iz Hrvatske STINE i DIŠPET.

Susret klapa na poseban način kroz klapsko pjevanje čuva i njeguje hrvatski identitet i jezik te potiče jačanje veza s matičnom državom. Klape Hrvata izvan RH prvi put će nastupiti u Hrvatskom narodnom kazalištu, što ovaj susret čini posebnijim i srcu dragim.

Hrvatska klapa iz Švicarske slavi 35. rođendan

Klapa “Chorus Croaticus“ slavi 35 godina postojanja. Tu svoju veliku obljetnicu proslavit će koncertom u Urtenen-Schönbühlu pokraj Berna u Švicarskoj. Događaj će se održati 29. listopada 2022. u 18 sati u Zentrumssaali na adresi Zentrumsplatz 8. Ulaz je slobodan. Uz samu klapu nastupit će soprani Sandra Bagarić i Nikolina Pinko, prof. Darko Domitrović na klaviru, […]

Susret će voditi Edita Lučić Jelić, a bit će održan pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Organizaciju potpisuje Hrvatska matica iseljenika.