Posljednji pozdrav

Preminuo don Većeslav Šupuk, nekadašnji dušobrižnik za Hrvate u Australiji

14. travnja 2021. u 15:06

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: smn.hr

U nedjelju 11. travnja 2021., predan u volju Božju i okrijepljen svetim sakramentima, u vječnu domovinu preselio je don Većeslav Šupuk, javila je Splitsko-makarska nadbiskupija.

U Subotici preminuo ugledni hrvatski književnik

Ugledni subotički književnik, urednik i publicist Milovan Miković preminuo je 9. travnja u rodnoj Subotici, u 73. godini života. Pisao je pjesme, pripovijetke, romanesknu prozu, kritike, romane, eseje, studije i rasprave. Rođen je 1947. u Subotici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Jedan je od utemeljitelja Radio Subotice (1968.), gdje je napočetku bio spiker-novinar, […]

Don Većeslav rođen je 1936. godine u Slimenu, a za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 1963. u Splitu. U Nadbiskupiji je služio u župama: Gornje Selo (Šolta), Neorić, Konjsko, Jesenice, Slime, Žeževica te Katuni-Kreševo. Služio je neko vrijeme i kao dušobrižnik za Hrvate u Australiji te kao nadbiskupov osobni tajnik.

Sprovod je u četvrtak 15. travnja s početkom u 13.45 sati na Lovrincu, a sprovodna sveta misa služit će se u župnoj crkvi na Mejašima u 15 sati.

“Odlazim iz ove župe, ali moje srce uvijek ostaje s vama. Ovdje me vežu brojne uspomene kroz koje smo zajedno prošli. Oprostite mi ako sam koga uvrijedio, sve je to bilo u dobroj namjeri za opće dobro”, bile su njegove riječi s oproštajnog euharistijskog slavlja u Radobilji.

Preminuo Filip Vučak, hrvatski veleposlanik u Francuskoj

Filip Vučak, veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj, preminuo je prije dva dana nakon teške bolesti u 70. godini života, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova: “Pamtit ćemo ga kao vrsnoga diplomata koji je dao veliki doprinos razvoju hrvatske diplomacije od samog njezina početka, prvo kao načelnik službe za Zapadnu i Srednju Europu, za vrijeme […]

“Dobri Otac kojemu je odano služio neka mu bude milosrdan i vječna nagrada. U molitvi i zahvalnom sjećanju: Nadbiskupi, svećenici i vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije. Počivao u miru Božjemu”, s njime se opraštaju iz Splitsko-makarske nadbiskupije.