Do 1. srpnja

Prijavite se za sudjelovanje na Ljetnoj školi Domovina 2023.

23. lipnja 2023. u 15:25

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Za pripadnike hrvatskog iseljeništva koji temeljem posebnih upisnih kvota studiraju u Republici Hrvatskoj, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Ljetnoj školi „Domovina“ 2023.

Hrvatski gospodarski savez proslavio 15. rođendan: Vi ste snažan graditelj mostova

Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj (KWVD) s radošću je jučer obilježio 15. godišnjicu postojanja. Savez je od svog osnutka imao važnu ulogu u promicanju i jačanju gospodarskih veza između Hrvatske i Njemačke. Svečanost povodom obljetnice održana je u Frankfurtu, pružajući članovima KWVD-a i njihovim partnerima jedinstvenu priliku za osvrt na postignuća i prekretnice tijekom proteklog […]

Ljetna škola Domovina („Domovina Birthright Program“) projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko-američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima u dobi od 18 do 30 godina.

Projekt se održava u svrhu jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva, poticanja globalnog povezivanja Hrvata, kulturne i znanstvene suradnje s mladim naraštajom potomaka hrvatskih iseljenika, razvoja i jačanja baštinskog turizma u Lijepoj Našoj te jačanja svijesti o nedjeljivom hrvatskom narodu.

U Kölnu izabrano novo vodstvo Frame, u Sindelfingenu krizmano 98-ero mladih, a u Frankfurtu proslavljen Dan župe

Hrvatska katolička misija Köln u petak je izabrala novo vodstvo Frame u sljedećem sastavu: Emanuela Šimić, predsjednica; Katarina Serdarušić, potpredsjednica; Andrea Bušić, tajnica; Paola Miloš, blagajnica i Laura Rajić, voditeljica formacije. Duhovni asistent Frame fra Ivan Režić zahvalio je dosadašnjem vodstvu na dobroj suradnji i predanom služenju na opće dobro Franjevačkog svjetovnog reda i Hrvatske […]

Ljetna škola „Domovina“ održat će se od 10. do 24. srpnja 2023. godine. Više informacija potražite na ovoj poveznici…