Vijesti iz Njemačke

U Kölnu izabrano novo vodstvo Frame, u Sindelfingenu krizmano 98-ero mladih, a u Frankfurtu proslavljen Dan župe

20. lipnja 2023. u 15:34

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Hrvatska katolička misija Köln u petak je izabrala novo vodstvo Frame u sljedećem sastavu: Emanuela Šimić, predsjednica; Katarina Serdarušić, potpredsjednica; Andrea Bušić, tajnica; Paola Miloš, blagajnica i Laura Rajić, voditeljica formacije.

Hrvatima u Salzburgu predstavljene dvije zanimljive knjige

U dvorani Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu u petak su promovirane knjige „Kad dodirneš dno“ i „Mala Dolores“, autora Josipa Tripovića iz Herceg Novog. Program promocije vodila je nastavnica Mirjana Kukavica koja je sa svojim kolegama, nastavnicima Hrvatske dopunske škole u Salzburgu, Katom Jelušić i Ivanom Vincetićem, bila i organizator ove promocije. […]

Duhovni asistent Frame fra Ivan Režić zahvalio je dosadašnjem vodstvu na dobroj suradnji i predanom služenju na opće dobro Franjevačkog svjetovnog reda i Hrvatske katoličke misije u Kölnu.

Susreti Frame započet će ponovno krajem kolovoza, petkom u 19.30 sati. Svi zainteresirani mladi mogu se prijaviti i biti dijelom framaške obitelji produbljujući svoju vjeru i otkrivajući vlastite talente.

Sindelfingen

Hrvatska katolička zajednica Sindelfingen

U crkvi Presvetoga Trojstva u Sindelfingenu 98-ero mladih Hrvata primilo je sakrament svete potvrde iz ruku vlč. Tomislava Markića, ravnatelja dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Subotnja misna slavlja svojim pjevanjem uveličao je zbor “Mato Lešćanin” iz Frankfurta pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović i orguljaša Lovre Ivoševića.

U HKC-u Geelong svečano proslavljen blagdan zaštitnika Centra

U Hrvatskom katoličkom centru Geelong brojni župljani i hodočasnici molili su i zahvaljivali sv. Anti, nebeskom zaštitniku ove hrvatske zajednice u Australiji. Svečanu svetu misu predslavio je vlč. Josip Grubišić uz vlč. Velimira Maglicu, mons. Bosiljka Rajića i vlč. Vedrana Lešića, službenog zamjenskog župnika ovog Centra… “Uz zahvalu svim svećenicima na nedjeljnom misnom slavlju, članovi […]

“Zahvaljujemo fra Petru Komljenoviću na koncelebraciji, našoj sakristanki Kati Mihaljević na lijepom uređenju crkve i spremnosti na svakoj pomoći, našim ministrantima, marljivima župljankama, dragim domaćicama na darovanim kolačima i svim vjernicima koji su molitvom pratili naše krizmanike na njihovom putu rasta u vjeri. Dragi naši krizmanici, želimo vam da radosno nastavite svoj hod s Kristom svjedočeći ljepotu svoje vjere gdje god vas život povede”, napisao je fra Ivan Škopljanac-Mačina, župnik.

Frankfurt

Mato Župarić/IKA

Dan Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main proslavljen je u nedjelju misom u katedrali sv. Bartolomeja.

Najstarija i najbrojnija hrvatska katolička misija u Europi proslavila 75. rođendan

Sedamdeset i peta obljetnica Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Münchenu svečano je proslavljena misnim slavljem u nedjelju i akademijom dan prije. Od te najstarije i najbrojnije hrvatske katoličke misije u Europi nastale su sve druge hrvatske katoličke misije, zajednice i župe u Njemačkoj. Misno slavlje tim je povodom uime zagrebačkog nadbiskupa u miru […]

Svečano misno slavlje u čast svetog Antuna predvodio je župnik fra Petar Komljenović u koncelebraciji sa župnim vikarom fra Kristijanom Šilićem. Liturgijsko pjevanje, kao i inače, predvodio je župni zbor pod ravnanjem s. Pavlimire. Nakon misnog slavlja proslava je nastavljena u dvorištu župnog centra.