Stipendije

Prijedlog bodovne liste kandidata za internetsko učenje hrvatskog jezika

24. kolovoza 2022. u 8:06

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Povjerenstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavilo je Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2022./23.

Njemačka: Dario je prvi useljenik koji je izabran među prvih petero pastoralnih referenata

Nadbiskupija Paderborn ovog ljeta dobila je prvih petero pastoralnih referenata među kojima je i Žepčak Dario Martić. Spomenuta biskupija utemeljena je 799. godine, a 1930. uzdignuta je na status nadbiskupije. Prema posljednjim podacima ima oko 1,4 milijuna katolika. Zvanje pastoralnog referenta u Njemačkoj postoji već duži niz godina. U nadbiskupiji Paderborn prije dvije godine odlučili […]

Stipendija uključuje trošak internetskog tečaja hrvatskoga jezika – Hrvatski internetski tečaj HiT-1 te se isplaćuje organizatoru Tečaja.

Protiv ovog Prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr u roku od osam dana, zaključno do 31. kolovoza 2022. na e-adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.

Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2022./23. bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvaruju pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Hrvati u Norvalu opraštaju se s fra Markom Puljićem: Rado bismo vas zadržali, ali bilo bi to sebično od nas

Nakon što je na svibanjskom kapitulu Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji u Chicagu izabran za kustosa, fra Marko Puljić ovih dana oprostio se od svojih župljana u Norvalu s kojima je proveo 12 godina. Na Župi Kraljica mira naslijedio ga je fra Robert Kavelj, dosadašnji župni vikar, kojeg je pak zamijenio fra Stipe Rotim. Svi […]

Prijedlog bodovne liste nalazi se na ovoj poveznici…