Gradišće

Promjene svećenika u hrvatskim župama u Željezanskoj biskupiji

10. lipnja 2021. u 21:43

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: ORF/Screenshot

Željezanski biskup Egidije Živković izdat će 29. lipnja na svetkovinu sv. Petra i Pavla dekrete u vezi s promjenama u Željezanskoj biskupiji, koji će stupiti na snagu 31. kolovoza, odnosno 1. rujna 2021., objavljeno je u biskupijskom Glasniku.

Pomoć iz Gradišća. Prva montažna kuća ukrcana na teretnjake

Nakon serije teških potresa krajem prosinca prošle godine, dijeceza Željezno pokrenula je humanitarnu akciju sa sloganom “Krov za Hrvatsku“. Konkretno, skupljaju novac za gradnju montažnih drvenih kuća za žrtve potresa. Prvu takvu u četvrtak su u hali tesarskog poduzeća Golubić u Željeznom, koje je razvilo prototip, počeli ukrcavati na teretnjake, javlja austrijska ORF televizija. Svoj […]

Ovo su promjene koje se tiču svećenika na hrvatskim i dvojezičnim župama…

Josip Banfić sa službe župnika u Pinkovcu i Novoj Gori premješta se u župe Gerersdorf b. G. i Kukmirn.

Štefan Ludwig Jahns, odvjetnik na Biskupijskom dijecezanskom sudu, razrješava se službe župnog moderatora u Stinjakima i Licištrofu, a imenuje se za župnog moderatora u župama Otava, Uzlop i Trajštof.

Thorsten Carić razrješuje se službe župnog moderatora u župama Bizmet (Wiesen) i Sigrob (Sieggraben) i imenuje se za župnika u župama Santalek (Stegersbach), Pukštrof (Bockdorf), Licištorf (Lizelsdorf), Lovrenac (Olbendorf), Fratrovo Selo (Olleresdorf) i Stinjaki.

Zdravko Gašparić razrješava se službe župnog moderatora u župama Pukštrof (Bockdorf), Licištorf (Lizelsdorf), Lovrenac (Olbendorf), Fratrovo Selo (Olleresdorf), Santalek (Stegersbach) i Stinjaki.

Andreas Stipšić razrješava se službe kapelana u župi Jeništrof i imenuje se za kapelana u župama Santalek (Stegersbach), Pukštrof (Bockdorf), Licištorf (Lizelsdorf), Lovrenac (Olbendorf), Fratrovo Selo (Olleresdorf) i Stinjaki.

Roman Frydrich, ravnatelj dušobrižništva u bolnici u Gijeci, dušobrižnik za vjernike slovačkoga jezika u dekanatu Niuzalj, razrješava se službe pomoćnika i imenuje se za župnika u župama Gijeca, Nikišdol i Bijelo Selo.

Zanimljiv i neobičan svećenik doseljenicima je tražio poslove, obnovio je župu u St. Louisu i stavio sladoled u pogrešan automobil

Dana 26. ožujka 1979. u Pensacoli u Floridi u 83. godini života preminuo je fra Špiro Andrijanić. Bio je radin čovjek, visokih sposobnosti i zanimljivog značaja. Iako već u poodmaklim godinama života, bio je uspravan kao bor i impozantna izgleda. Već dugo godina trpio je od šećerne bolesti i slabog vida. Ali uza sve to, […]

Stanisław Swieca razrješava se službe župnog moderatora u župama Pukštrof (Bockdorf) i Lovrenac (Olbendorf) i imenuje se za župnog moderatora u župama Gijeca, Nikišdol i Bijelo Selo.

Kurt Aufner razrješava se službe župnog vikara u župama Solunak (Stadtschlaining), Veliki Petarštof (Grosspetersdorf), Jabing, Ketelj (Neumarkt i. T.) i Oberkohlstäten, a imenuje se za župnika u župama Sv. Mihalj (St. Michael i. B.), Nimška Čenča (Deutsch Tschantshendorf), Pinkovac, Nova Gora i Tobaj.

David Andreas Grandić razrješava se službe župnog moderatora u župama Vulkaprodrštof, Otava, Uzlop i Trajštof, a imenuje se za župnog moderatora u župama Pinkovac, Nimška Čenča, Nova Gora, Sv. Mihalj i Tobaj.

Ivan Vukčević bit će zaređen za prezbitera 29. lipnja i imenovan za kapelana u župama Jojz (Jois) i Binta (Winden a. S.) te u mjesnom dušobrižništvu Kaiserrsteinbruch, a bit će mu povjereno i pomaganje u župi Porpuh (Purbach a. N.) te u župama Patipron (Breitebrunn a. N.), Bijelocrikva (Donnerskirchen) i Česno (Schützen am Geb.).

Biskup Živković pokrenuo humanitarnu akciju. Skuplja sredstva za drvene kuće

Biskup Egidije Živković pokrenuo je humanitarnu akciju “Krov za Hrvatsku” – za žrtve potresa u Hrvatskoj. U suradnji s Vladom Republike Hrvatske, Gradom Zagrebom i Hrvatskim Caritasom namjerava postaviti drvene kuće u glavnom hrvatskom gradu, ali i u drugim krajevima pogođenim potresom, osobito na Banovini. Nacrti drvenih kuća i drvena konstrukcija dolaze iz tesarskog i […]

Zoran Nadrčić bit će zaređen za đakona 29. lipnja te će nastaviti pastoralnu praksu u župama Livka (Lokkenhaus), Kogl, Pilištrof (Pigelrsdorf), Piringštof (Piringsdorf) i Dolnji Ramac (Unterrabnitz).