FOTOGALERIJA

Prva sveta pričest 11-ero Hrvata iz Freiburga

19. travnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Freiburg

U crkvi Srca Isusova u Freiburgu stolu Gospodnjem u subotu je pristupilo čak 11-ero prvopričesnika: četiri djevojčice i sedmorica dječaka. Prvopričesnici su dan ranije bili na svetoj ispovijedi kako bi Isusa Krista mogli primiti potpuno čista srca.

Zanimljivo druženje Hrvata iz Freiburga

Prvo ovogodišnje druženje Hrvatske katoličke mladeži iz Hrvatske katoličke misije Freiburg održano je krajem veljače. Preko 30-ero mladih okupilo se u misijskim prostorijama, a atmosferu je obogatio duhovni program ove predivne večeri. Mladi su prije svega došli na druženje slavit Boga i s velikom čežnjom prema Njemu u svojim srcima. Pozivu su se odazvali Hrvati […]

Predvođeni župnikom vlč. Veselkom Župarićem, prvopričesnici su odjeveni u bijele haljine u procesiji ušli u crkvu. Tijekom prinosa darova oltaru donijeli su kruh, upaljenu krsnu svijeću, vodu i cvijeće.

Hrvatska katolička misija Freiburg

Nakon molitve pričesnika, maleni slavljenici izrekli su zahvalu roditeljima. Svoj doprinos euharistijskom slavlju, kroz misna čitanja, molitvu vjernika i prinos darova, između ostalih, dali su roditelji i članovi obitelji prvopričesnika.

Pjevanje i sviranje tijekom mise animirao je zbor Hrvatske katoličke misije Freiburg. Poslije završnog blagoslova uslijedila je podjela Uspomena Prve pričesti i prigodnih darova te zajedničko fotografiranje.

Hrvatska dijaspora u Freiburgu proslavila Dan svoje misije

Hrvatska katolička misija Freiburg u utorak je svečano proslavila Dan misije i dan svoga zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. U uvodnoj riječi vlč. Veselko Župarić, voditelj Hrvatske katoličke misije Freiburg, pozdravio je prisutne vjernike, a posebno zbor iz Hrvatske katoličke zajednice Reutlingen-Tübingen koji je animirao svetu misu, predvođen Martinom Krajinom, na čelu s voditeljem misije vlč. […]

Bitno je spomenuti kako su prvopričesnike tijekom višemjesečne priprave vodili vjeroučitelji Mirta Mlinarević i Antonijo Kozina, javili su Hrvati iz Freiburga.

Hrvatska katolička misija Freiburg
Hrvatska katolička misija Freiburg
Hrvatska katolička misija Freiburg