Njemačka

Zanimljivo druženje Hrvata iz Freiburga

15. ožujka 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Prvo ovogodišnje druženje Hrvatske katoličke mladeži iz Hrvatske katoličke misije Freiburg održano je krajem veljače. Preko 30-ero mladih okupilo se u misijskim prostorijama, a atmosferu je obogatio duhovni program ove predivne večeri.

Pogledajte kako su se maskirali Hrvati iz Freiburga

Nakon kratke pauze Hrvati u Freiburgu ponovno su se udružili i organizirali maskenbal. Plod je to suradnje Školskog odbora hrvatske nastave s učiteljicom Anamarijom Galić i Misijskog vijeća Freiburg. Bilo je ludo i nezaboravno. Djeca i roditelji uživali su u igrama pripremljenima isključivo za njih. A da nitko ne ostane gladan pobrinule su se marljive […]

Mladi su prije svega došli na druženje slavit Boga i s velikom čežnjom prema Njemu u svojim srcima. Pozivu su se odazvali Hrvati iz Freiburga, Rheinfeldena, Neustadta i Lörracha pa čak iz Basela. Dio duhovnog programa bila je kateheza o korizmi vjeroučitelja Antonia Kozine i svjedočanstvo Marija Gele o susretu sa živim Bogom.

Vjeroučitelj Antonio Kozina otvorio je susret katehezom. Istaknuo je koliko je korizma dragocjeno i bitno vrijeme za duhovni rast, borbu protiv grijeha i jačanje vjere, kako u vlastitom životu tako i u Crkvi i u obitelji. U konačnici se katehezom željelo ukazati na istinski smisao korizme, a to je da se Isusu Kristu – jedinoj pravoj radosti i ljubavi – kaže „da“. Vjeroučitelj je podsjetio mlade kako korizma nije samo vrijeme odricanja nego također i vrijeme spasa, obraćenja i molitve.

hrvati-freiburg.de

Nakon kateheze, Marijo Gelo, član Hrvatske katoličke misije Freiburg, podijelio je svoje svjedočanstvo s mladima. Pričao je o tome kako je usred bezizlazne i jako teške životne situacije ipak susreo živoga Boga koji mu je pristupio u punini svoje ljubavi. Naglasio je koliko je važna naša ljubav i vjernost prema Bogu i našim bližnjima te da je molitva ključ za promjenu vlastitog života na dobro. Također je upozorio mlade ukazujući im na opasnosti svjetovnih stvari koje u današnjem vremenu i društvu vrebaju na sve strane i koje ne dolaze od Boga. Marijo Gelo je doista potaknuo srca mladih da hrabro i ustrajno svim srcem na svom životnom putu slijede Isusa Krista.

Uzvratni posjet prijateljima u Freiburg

Nakon što su mladi iz Hrvatske katoličke misije Koblenz u lipnju 2023. posjetili svoje kolege u Freiburgu, ovaj mjesec dogodio se i uzvratni posjet. Naime, dvadeset i troje muškaraca i žena iz Hrvatske katoličke misije Freiburg od 22. do 24. rujna boravilo je u Koblenzu kako bi produbljivali svoju vjeru i poznanstva. Mladi iz Freiburga […]

Nakon kateheze i svjedočanstva duhovni program nastavljan je uz gitaru i pjevanje duhovnih, ali i zabavnih hrvatskih pjesama. Ovo okupljanje od velikog je značaja za mlade iz Freiburga i okolice, što je pokazalo i ozračje tijekom cijele večeri koja je zračila radošću, a radost je jedan od plodova Duha Svetoga. Ovo je tek prvi susret, a mladi su najavili da će se ubuduće okupljanja održavati redovito svaka dva tjedna, javili su Hrvati iz Freiburga.