Refik Šabanović

Prvi veleposlanik Republike Hrvatske u Tadžikistanu

5. ožujka 2021. u 13:40

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MVEP

Refik Šabanović, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Kazahstan, predao je krajem veljače kao nerezidentni veleposlanik vjerodajnice predsjedniku Republike Tadžikistana Emomaliju Rahmonu, izvijestilo je danas Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

Milas poslao poruku Hrvatima na Kosovu: Obećavam da ćemo učiniti sve kako bi vam olakšali svakodnevicu

Državni tajnik Zvonko Milas boravio je 2. i 3. ožujka u radnom posjetu Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, gdje se sastao s najvišim državnim dužnosnicima, hrvatskim veleposlanicima te vodstvom i pripadnicima hrvatske manjine u tim zemljama. Milas je u pratnji savjetnika dr. sc. Milana Bošnjaka sudjelovao na sastanku u Skopju s veleposlanicom Nives Tiganj i suradnicima, […]

Tijekom ceremonije predsjednik Rahmon govorio je o vanjskopolitičkim prioritetima Tadžikistana, razvoju gospodarskih odnosa sa svim partnerima i aktivnoj ulozi u promicanju globalnog mira i sigurnosti.

Također je posebno naglasio svoj posjet Hrvatskoj iz 2009. godine i istaknuo kako se radi o modernoj i prekrasnoj državi, izrazivši pritom želju za poboljšanjem bilateralnih odnosa, čemu bi imenovanje prvog hrvatskog veleposlanika trebalo pridonijeti.

Otvoren natječaj za literarne radove: Budi pisac, pjesnik budi

Dječji i omladinski časopisi “Hrcko i Kužiš?!” raspisali su natječaj za literarne radove sa sloganom: “Budi pisac, pjesnik budi/Nek riječi polete iz grudi, u sebi maštu probudi!” Radovi (pjesma, proza u obliku kratke priče) mogu biti pisani hrvatskim standardnim jezikom te mjesnim hrvatskim govorima (bunjevačka i šokačka ikavica). Pjesme ili priče šalju se na e-mail […]

Na kraju ceremonije uslijedilo je obraćanje medijima, u okviru kojeg je veleposlanik Šabanović posebno spomenuo mogućnosti suradnje dviju država u gospodarstvu i sektoru sporta, poglavito nogometa, te poručio da mu je čast biti prvi veleposlanik Republike Hrvatske u Tadžikistanu.