Optimizam u 2022.

Putujuća škola i ove godine na ZOOM-u

20. svibnja 2021. u 9:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot

Nedavno je održana posljednja ZOOM dramska radionica u sklopu projekta Putujuća škola, koja je namijenjena starijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Morate poslušati djecu iz dijaspore i Hrvatske koja izvode pjesmu Drage Ivaniševića

Novi videospot pjesme “Hrvatska” nastao je u suradnji Osnovne škole Petra Preradovića iz Zagreba s hrvatskim zajednicama i školama hrvatskog jezika diljem svijeta. U projektu sudjeluju mališani iz Argentine, Bolivije, Čilea, Švicarske, Australije, Škabrnje te učenici 3.b razreda OŠ Petra Preradovića. Izradu videospota potpisuje zagrebačka filmska družina i njihova voditeljica Jasmina Murtezanović. Voditeljica suradnje s […]

Projekt je vodila dramska pedagoginja Grozdana Lajić Horvat, dok je za jezičnu radionicu bio zadužen profesor hrvatskoga jezika i književnosti Vedran Iskra. Jedna od njegovih radionica na temu hrvatskih narječja bila je namijenjena studentima.

Putujuća škola projekt je suradnje s hrvatskim zajednicama u svijetu koji je Hrvatska matica iseljenika ove godine organizirala u online izdanju za djecu i mlade hrvatske zajednice u Makedoniji, a u suradnji s Hrvatskim forumom, Makedonsko-hrvatskim društvom te Zajednicom Hrvata u Republici Makedoniji-Ogranak Skopje.

Ovih dana u Zagrebu i Osijeku održava se konferencija o umrežavanju dijaspore

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država (2)“ održat će se u Zagrebu 19. i 20. svibnja te 21. svibnja u Osijeku u organizaciji Instituta za migracije i narodnosti, a pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Hrvatskog sabora i Grada Zagreba. Na konferenciji će sudjelovati više od 200 znanstvenika i stručnjaka sa 160 radova iz […]

Epidemija koronavirusa već je drugu godinu spriječila održavanje Putujuće škole uživo u Skopju i Tetovu. Vjerujemo da će nam 2022. to omogućiti.

Lada Kanajet Šimić, Hrvatska matica iseljenika