Provincija sv. Ivana Bosca

Salezijanac Sanjin Jurić u Torinu zaređen za đakona

16. lipnja 2021. u 10:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: don Rudi Paloš – (don Sanjin Jurić prvi slijeva)

Član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Sanjin Jurić, po polaganju ruku i posvetnoj molitvi umirovljenoga torinskog pomoćnog biskupa Guida Fiandinija, zaređen je za đakona u subotu 12. lipnja u bazilici Marije Pomoćnice kršćana u Torinu.

Luka Ilić, Ivan Junušić i Tomislav Vujeva zaređeni u Rimu

U crkvi Presvetog Imena Isusova u Rimu (Il Gesù) u utorak su za đakone zaređena 12-orica isusovaca iz Međunarodnog kolegija Presvetog Imena Isusova (Collegio Internazionale del Gesù). Novi đakoni su iz Portugala, Mađarske, Latvije, Francuske, Vijetnama, Indije, Konga, Kenije, a trojica su članovi Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. To su: Luka Ilić, Ivan Junušić i Tomislav […]

Uz don Sanjina Jurića zaređena su još osmorica mladih salezijanaca iz različitih dijelova svijeta. Geslo đakonskog ređenja bilo je „Služite Gospodinu u veselju“ (Ps 100), javlja IKA.

Don Sanjin Jurić rođen je 28. listopada 1994. u Zagrebu, a prije odlaska u Međubiskupijsko sjemenište na Šalati u Zagrebu, živio je s obitelji u Petrinji.

Životni put odveo ga je k salezijancima među kojima je nastavio svoju formaciju. Nakon novicijata u Genzano di Romi, položio je prve redovničke zavjete 8. rujna 2014.

Zatim je uslijedio dvogodišnji studij filozofije u Rimu, dvogodišnja pedagoška praksa u Rijeci i Zagrebu te studij teologije u Torinu.

Za đakona zaređen Ivan Totić

Po polaganju ruku i posvetnoj molitvi biskupa dr. Gebharda Fürsta, u subotu je u konkatedrali St. Eberhard u Stuttgartu, sveti red đakonata primio Ivan Totić. Obred ređenja održan je po propisanim epidemiološkim mjerama i s ograničenim brojem uzvanika. Ivan Totić rođen je 1994. godine u Stuttgartu. Bio je aktivan član hrvatske katoličke zajednice u tom […]

Krajem kolovoza 2020. položio je doživotne zavjete. Uoči đakonskog ređenja, uspješno je završio teološko obrazovanje stekavši akademski naslov magistra teologije.