Majstor vizualnih efekata

Šibenčanin osvojio najprestižniju televizijsku nagradu Emmy

16. rujna 2021. u 10:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Privatni album

Na 73. dodjeli nagrade Emmy, prestižnog priznanja u televizijskim dostignućima, ove godine u Los Angelesu slavio je i jedan Hrvat.

Američka Hrvatica otkrila tajnu uspjeha u Hollywoodu: Budite oni koje ljudi pamte

Američka akademija za televizijsku umjetnost i kulturu svečano je 25. srpnja 2015. u Los Angelesu dodijelila mladoj Hrvatici Brendi Brkusic i njezinu timu nagradu Emmy za film Mia, a dancer’s journey/Mia, odiseja plesačice. Iste godine naš suradnik Ante Čuvalo napravio je intervju s ovom umjetnicom, koji objavljujemo u skraćenoj formi… Veliko umjetničko priznanje je dobiti […]

Kao majstor vizualnih efekata, Ante Deković nagrađen je Emmyjem za rad na legendarnoj seriji “Star Trek: Discovery”.

Deković je rođen u Šibeniku, a odrastao je u Njemačkoj, završivši tamo školu za audiovizualni dizajn. U Sjedinjene Američke Države otišao je 2005. godine.

Trenutačno živi u Los Angelesu, gdje je dosad radio na mnogim svjetskim poznatim filmovima i serijama kao što su “Igre gladi”, “Igra prijestolja”, “The Triangle”…

“Upravo smo osvojili Emmy”, napisao je 38-godišnji Deković na Facebooku, uz fotografije sa svečane dodjele nagrada na kojima je pozirao sa svojom suprugom, makedonskom producenticom Aleksandrom Kocoskom, koja je također dobila nagradu.

Serija na kojoj su radili imala je čak devet nominacija za Emmy, a osvojila je dva od kojih je drugi bio za prostetiku i šminku.

Glumac i plesač iz Los Angelesa: Dao sam obećanje svojoj babi da ću posjetiti korijene i obnoviti zidove stare kuće

Nostalgija, ples, povijest i ljubav prema pokretu i izražavanju te Zaostrog ključne su riječi koje povezuju ovu priču u zanimljivo iskustvo pripadanja s jedne strane plesnoj zajednici, a s druge strane jednom podrijetlu. To je znanje i sjećanje koje se nosi kao vodeni žig, nevidljiv kreativni trag s jednog dijela svijeta na drugi. Odredište iz […]

Dekoviću je ovo bila treća nominacija za nagradu Emmy. Prvi put nominiran je 2013. za seriju “Da Vincijevi demoni” i prije dvije godine za drugu sezonu “Discoveryja”.