Dan državnosti

Spektakularne fotografije! Slapovi Niagare zasjali u bojama hrvatske zastave

30. svibnja 2022. u 20:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Generalni konzulat RH u Mississaugi

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, slapovi Niagare u Sjedinjenim Američkim Državama zasjali su u bojama hrvatske zastave.

Kakva senzacija! Niagarini slapovi i CN Tower u bojama hrvatske zastave

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, Generalni konzulat u New Yorku organizirao je u subotu navečer po lokalnom vremenu osvjetljavanje američke strane Niagarinih slapova u bojama hrvatske zastave. Spektakl je od 21 do 21:45 sati te ponovno od 22 do 22:25 sati uživo prenosio svjetski servis EarthCam, javlja Irena Ozimec. Svečanosti su prisustvovali veleposlanik Republike […]

Dan državnosti hrvatskom narodu čestitao je američki državni tajnik Antony Blinken…

“SAD se raduju daljnjem produbljivanju odnosa s Hrvatskom, jačanju trgovinskih i ulagačkih veza, jačanju energetske sigurnosti, suočavanju s klimatskom krizom i zajedničkom radu na rješavanju regionalnih i globalnih izazova, uključujući Putinov ničim izazvan, nepravedan i planiran rat protiv Ukrajine”, navodi se u priopćenju State Departmenta.

Generalni konzulat RH u Mississaugi

“Prije 30 godina, na samom početku naših diplomatskih odnosa, bili smo ponosni što smo uz Hrvatsku. Ponosni smo što danas stojimo uz Hrvatsku kao saveznici u NATO-u, transatlantski partneri i kao dva naroda čvrsto povezana zajedničkim vrijednostima i neraskidivim vezama prijateljstva”, piše u Blinkenovoj poruci.

Osvjetljavanje slapova Niagare organizirali su generalni hrvatski konzulati u Mississaugi i New York…

Naša dopisnica na događaju čije su slike obišle svijet: Amerikance su posebne privukli hrvatski nacionalni parkovi

U čast obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, prvi puta u povijesti Niagarini su se slapovi prelijevali u bojama hrvatske trobojnice. Unatoč uobičajenoj proceduri koja odobrenim podnositeljima zahtjeva dopušta jedan 15-minutni interval iluminacije, ova je, kao produkt izvrsne suradnje Generalnog konzulata u New Yorku i Uprave parka Niagara, upriličena u dva termina u vremenski dužem trajanju. […]

“S veseljem pozdravljamo Hrvate iz Kanade i SAD-a koji su došli uživati u ovom događanju”, napisali su iz Generalnog konzulata RH u Mississaugi.