Bratsko zajedništvo

Stepinčevo proslavljeno i među Hrvatima u New Yorku

14. veljače 2024. u 10:31

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela

Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku proslavila je spomendan svog nebeskog zaštitnika blaženog Alojzija Stepinca.

Hrvati u Mississaugi proslavili svoj blagdan. Došao i nekadašnji župnik

Župna zajednica hrvatske katoličke župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi proslavila je u nedjelju svoj župni dan – blagdan bl. Alojzija Stepinca hrvatskog mučenika. Ovogodišnje slavlje bilo je vrlo svečano kao i svake godine, a svetu misu i trodnevnu pripravu predvodio je vlč. Ivica Reparinac, župnik župe Tijela Kristova u Sopotu – Novi Zagreb. Vlč. Reparinac […]

Svečano nedjeljno misno slavlje predvodio je mons. Ivan Ćurić, pomoćni đakovačko-osječki biskup, u koncelebraciji sa župnikom fra Nikolom Pašalićem, don Josipom Tadićem i fra Lovrom Šimićem, koji je bio ceremonijar pod svetom misom.

Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela

Na početku misnog slavlja župnik je pozdravio biskupa koji je iz Đakova došao u New York kako bi predvodio svetu misu na Stepinčevo. Biskup je uputio lijepu i prigodnu propovijed, potaknuvši sve okupljene na svetost i bratsko zajedništvo.

Rim: Hrvatska zajednica proslavila Stepinčevo

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, hrvatska rimska zajednica u subotu je proslavila blagdan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika. Na svečanom euharistijskom slavlju koje je predslavio kard. Luis Antonio Gokim Tagle, pro-prefekt Dikasterija za evangelizaciju, koncelebrirali su mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj te mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup. Također koncelebriralo […]

“Neka po blaženikovu zagovoru siđe Božji blagoslov na našu župnu zajednicu, naše hrvatske obitelji i našu Domovinu”, javili su iz ove hrvatske župe u New Yorku.

Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela