Hrvati u Njemačkoj

Stepinčevo u HKM-u Köln proslavili hrvatski branitelji koji su nosili barjake

16. veljače 2023. u 8:24

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln svečano je u nedjelju proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca.

Biskup Palić s Hrvatima u Mississaugi proslavio Stepinčevo

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić predslavio je u nedjelju svečano euharistijsko slavlje u hrvatskoj katoličkoj Župi hrvatskih mučenika u Mississaugi, povodom blagdana bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika župe, javlja IKA. Na misi su uz župnika vlč. Božidara Tenšeka koncelebrirali i svećenici susjednih hrvatskih župa: don Ilija Petković, župnik Župe Presvetog Trojstva u Oakvilleu, […]

Misno slavlje u Minoritenkirche predvodio je mons. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca. Suslavili su voditelj misije fra Vuk Buljan i župni vikar fra Ivan Režić. Pjevanjem i sviranjem ravnala je s. Renata Rapi, uz VIS „Alojzije Stepinac“, pod ravnanjem gosp. Slavka Bočeka.

Hrvatska katolička misija Köln

U procesiji i na misnom slavlju barjake su nosili hrvatski branitelji koji žive na širem području misije te mlađi i stariji folkloraši odjeveni u hrvatske nošnje.

Stepinčevo u New Yorku. Krčki biskup pozvao mlade da češće dolaze u domovinu

U Hrvatskoj župi Sv. Ćirila i Metoda na Cardinal Stepinac Placeu u New Yorku u nedjelju je svečano proslavljen spomendan blaženog Alojzija Stepinca. U koncelebraciji sa župnikom vikarom fra Lovrom Šimićem misno slavlje predvodio je fra Iko Skoko, piše IKA. Fra Iko je u propovijedi rekao kako obilježavamo 125. obljetnicu rođenja kardinala Stepinca, 70. obljetnicu […]

Prvog dana priprave molio se Put križa na temelju misli bl. Alojzija Stepinca, dok su 15-orica muškaraca nosila slike postaja Puta križa, rad akademskog slikara Marijana Dadića. Misnim slavljem predsjedao je fra Vuk Buljan, a župni vikar fra Ivan Režić blagoslovio je nove slike bl. kardinala Stepinca, rad rimskog portretista Antonella Riommija.

Hrvatska katoHrvatska katolička misija Köln

Nakon misnog slavlja akademski slikar Marijan Dadić, koji živi i radi u Kölnu, predstavio je svoj umjetnički rad, izloživši tridesetak pretežno sakralnih djela, među kojima i nekoliko radova posvećenih bl. Alojziju Stepincu.

FOTOGALERIJA: Evo kako su Hrvati u kanadskom Londonu proslavili Stepinčevo

Hrvatska župa sv. Leopolda Mandića u kanadskom Londonu u nedjelju je proslavila Stepinčevo. Svečanu svetu misu predvodio je župnik fra Ivica Majstorović, a slavlje su uveličali župni zbor i Kolo grupa “Dubrovnik” London. “Na misi smo svi molili za što brže proglašenje Stepinca za sveca sveopće Crkve. Zatim je Kolo grupa Dubrovnik za sve župljane […]

Drugog dana priprave, u subotu prije mise, molila se krunica s litanijama blaženom Alojziju Stepincu. Misnim slavljem predsjedao je mons. Juraj Batelja, održavši nakon mise predavanje naslovljeno „Blaženi Alojzije Stepinac – svjedok vjere“. Nakon predavanja, pružala se mogućnost postavljati pitanje postulatoru Batelji. Prije i nakon predavanja, nastupio je VIS „Alojzije Stepinac“, pod ravnanjem gosp. Slavka Bočeka, izvevši skladbe „Dobri pastiru Alojzije Stepinac” i „Krist jednom stade na žalu”, izvijestila je HKM Köln.