Milovan Gavazzi

Studenti iz Zagreba nagrađeni za istraživanje banatskih Hrvata

23. prosinca 2021. u 4:33

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata

Upravni odbor Hrvatskog etnološkog društva nagradio je studente etnologije i kulturne antropologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu nagradom „Milovan Gavazzi“ za 2020. godinu u kategoriji studentskog rada za izniman angažman na terenskom etnološkom istraživanju Hrvata u Vojvodini.

Smještaj u domovima u Hrvatskoj osiguran za sve studente iz Vojvodine

I ove godine osiguran je smještaj u studentskim domovima za desetero studenata koji nisu ostvarili to pravo putem redovitog Natječaja za subvencionirani smještaj studenata u studentske domove. Ovo je rezultat dogovora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prema kojem se u takvom slučaju hrvatskim studentima iz Vojvodine isti osigurava temeljem posebne odluke Ministarstva. Prije […]

Njihov angažman tijekom 2019. i 2020. godine rezultirao je radovima objavljenima u Godišnjaku za znanstvena istraživanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata sv. 11. i sv. 12 (2020.).

Nagrađeni su: Branimir Bilafer, Viktorija Ćurlin, Doris Dautović, Dominik Horvat, Valentina Jagetić, Šima Jelić, Dinko Kovačić, Lara Pokos, Nikola Puljić i Adrijana Puškarić.

Istraživanje je obavljeno u okviru kolegija Prakse terenskog istraživanja nositeljice prof. dr. sc. Milane Černelić i Identiteti manjinskih kultura nositeljice izv. prof. dr. sc. Marijete Rajković Iveta.

“Čestitamo nagrađenim studentima i njihovim mentoricama na iznimnom trudu u istraživanju i znanstvenom tematiziranju banatskih Hrvata! Njihovi će radovi biti objavljeni i u monografiji Tradicijska baština i identitet banatskih Hrvata, gl. urednice Marijete Rajković Iveta. Suizdavači monografije su Filozofski fakultet u Zagrebu, FF Press i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata (Republika Srbija)”, piše Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Pozdravljena objava digitalnog narativa o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini jedina je politička stranka Hrvata u Republici Srbiji koja od osnutka, bez obzira na cijenu, jasno govori i o zločinima nad ovdašnjim Hrvatima, za razliku od onih Hrvata koji se političkim temama bave prigodničarski i infantilno, uz nerazumljivu potporu hrvatske diplomacije u Srbiji. Utemeljeni takvim ideološkim sadržajima, dužni smo pozdraviti […]

Nagradu „Milovan Gavazzi” za životno djelo dobile su prof. dr. sc. Jadranka Grbić, Slavica Moslavac, muzejska savjetnica i doc. dr. sc. Olga Supek. Godišnju nagradu „Milovan Gavazzi” za 2020. godinu dobili su: u kategoriji znanstvenoga i nastavnog rada izv. prof. dr. sc. Mario Katić, dr. sc. Orlanda Obad, zn. sur. i dr. sc. Petar Bagarić, zn. sur. i dr. sc. Sanja Đurin, zn. sur., a u kategoriji zaštite kulturne baštine dr. sc. Lidija Bajuk, zn. sur.