Aachen

Susret franjevaca Bosne Srebrene koji pastoralno djeluju u Njemačkoj

13. listopada 2023. u 9:05

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: bosnasrebrena.ba

Franjevci Franjevačke provincije sv. Križa – Bosne Srebrene koji pastoralno djeluju u Njemačkoj okupili su se na godišnjem susretu u Aachenu.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Aachen krizmano 29-ero mladih

Hrvatska katolička misija Aachen proslavila je u subotu u crkvi Svetog križa sakrament svete potvrde. Za ovu svečanu prigodu iz Berlina je doputovao mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij koji je u prepunoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje i podijelio sakrament za ukupno 29-ero kandidata. U koncelebraciji su bili fra Ivica Radić, voditelj HKM-a Aachen, fra Tomo […]

Prvoga dana svoga zajedničkoga programa posjetili su grad Masstricht u Nizozemskoj te obišli njegove znamenitosti. Zatim su s vjernicima misije Aachen u crkvi Svetoga križa slavili obred preminuća svetoga Franje – transitus u sklopu misnoga slavlja.

Drugi dan susreta, predviđen za duhovnu obnovu koju je predvodio fra Ivo Živković, braća su provela u samostanu njemačkih sestara franjevki, također u Aachenu. Braću je u istom samostanu te večeri posjetio i provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić i osobno izvijestio o aktualnom stanju u Provinciji.

Trećeg dana susreta u istom samostanu održana je redovita godišnja skupština kojom je predsjedao fra Mato Oršolić, predsjednik, fra Vislav Krijan – ekonom i član uprave fra Ivo Živkovic. Sjednici su prisustvovali članovi udruge fra Anto Batinić, fra Šimo Grgić, fra Nikola Matanović, fra Josip Filipović, fra Kristijan Montina, fra Ivica Jurišić, fra Ivan Jaković, fra Robert Slišković, fra Nikica Tomas te domaćin ovogodišnjeg susreta fra Ivica Radić.

Prvi susret ministranata hrvatskih katoličkih misija u zapadnoj Njemačkoj

Na blagdan svetog Josipa Radnika, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Aachen, u ponedjeljak je upriličen prvi susret ministranata u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija (zapadna Njemačka). Na susretu je sudjelovalo oko 200 ministranata iz osam različitih hrvatskih katoličkih misija u pokrajini. Program je započeo euharistijskim slavljem u crkvi Svetoga Križa u Aachenu. Svetu misu predslavio je fra […]

Braća su se nakon ugodnog trodnevnog druženja vratili u svoje župe i misije diljem Njemačke.

fra Vislav Krijan