Velika radost

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Aachen krizmano 29-ero mladih

24. svibnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: bosnasrebrena.ba

Hrvatska katolička misija Aachen proslavila je u subotu u crkvi Svetog križa sakrament svete potvrde. Za ovu svečanu prigodu iz Berlina je doputovao mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij koji je u prepunoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje i podijelio sakrament za ukupno 29-ero kandidata.

Prvi susret ministranata hrvatskih katoličkih misija u zapadnoj Njemačkoj

Na blagdan svetog Josipa Radnika, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Aachen, u ponedjeljak je upriličen prvi susret ministranata u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija (zapadna Njemačka). Na susretu je sudjelovalo oko 200 ministranata iz osam različitih hrvatskih katoličkih misija u pokrajini. Program je započeo euharistijskim slavljem u crkvi Svetoga Križa u Aachenu. Svetu misu predslavio je fra […]

U koncelebraciji su bili fra Ivica Radić, voditelj HKM-a Aachen, fra Tomo Anđić, voditelj HKM-a Bruxelles i don Mirko Skorin, pastoralni skrbnik Hrvata u Liègeu.

Misno slavlje započelo je svečanim ulaskom ministranata, svećenika i monsinjora u crkvu. Dobrodošlicu preuzvišenom poželjeli su fra Ivica Radić i vjeroučiteljica Maja Vrhovčević.

Mons. Eterović u svojoj homiliji istaknuo je kako Isus u evanđelju govori značajne riječi te citirao Sveto Pismo: „Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine”.

Propovjednik je upozorio na današnjicu koja je posebno zahtjevna zbog velike sekularizacije. No, obećao je kako će svima Duh Sveti dati snagu. Zamolio je kandidate svete potvrde da nikada ne zaborave na jedan posebno drag jezik, a to je hrvatski jezik.

Brojke koje puno toga govore! U Münchenu krizmano čak 217 mladića i djevojaka!

Hrvatska katolička župa München proslavila je u prošlu subotu svetu krizmu. Za tu prigodu iz Hrvatske je došao mons. Želimir Puljić, apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije koji je u crkvi St. Mihael predslavio svečano euharistijsko slavlje i podijelio sakrament svete potvrde za 217 mladića i djevojaka. U koncelebraciji su uz nadbiskupa bili fra Petar Klapež, župnik […]

Na kraju misnog slavlja fra Ivica je uputio čestitke krizmanicima i njihovim obiteljima. Na poseban način zahvalio je monsinjoru Eteroviću na dolasku i podjeli sakramenta potvrde. Euharistijsko slavlje uveličao je zbor HKM-a Aachen pod ravnanjem Joze Perlete i Eduarda Farkaša.