Zagreb

Susret provincijala i državnog tajnika

26. siječnja 2024. u 9:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: bosnasrebrena.ba

Provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, u pratnji fra Emanuela Josića, profesora na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, posjetio je u srijedu Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Zagrebu gdje se susreo sa državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

Provincijal je upoznao državnog tajnika sa svim trenutačnim projektima Franjevačke provincije Bosne Srebrene, posebno sa započetim radovima na obnovi Lamele C – neobnovljenog dijela franjevačkog samostana na Kovačićima te sa stanjem izgradnje svetišta sv. Ive Krstitelja u Podmilačju.

Milas: Napravili smo velike iskorake, ali još je puno toga otvorenog pred nama

U Cavtatu je jučer otvorena druga sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Na samom početku državni tajnik Zvonko Milas iznio je sve dosadašnje iskorake i naglasio kako je Vladin Savjet ključno operativno tijelo za razvoj odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan njezinih granica… „Riješili smo pitanje stjecanja hrvatskog državljanstva, […]

Ujedno je zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je Republika Hrvatatska pružila Provinciji, pozvavši Milasa na uzvratni posjet u Sarajevo.